Foto: Privātais arhīvs

Grupas A–Europa līderis Artūrs Duboks (attēlā) atkal atgriezies apritē pēc grupas vairāku gadus klusēšanas. Mūziķis joprojām ir tikpat lieliskā formā kā grupas ziedu laikos un nelabvēļiem var gan atklāt savu jauneklīgā izskata noslēpumu, gan palepoties ar jauniem projektiem un joprojām lielo sieviešu mīlestību.

Duboka filma - Kannu kinofestivālā

"Man likās, ka A-Europa visur ir par daudz - mums bija koncerts pēc koncerta, dziesma pēc dziesmas, video pēc video. Vienā brīdī sajutu, ka tas jau notiek fabrikas līmenī - dziesmas tiek štancētas bez dvēseles un emocijām. Tāpēc pieņēmu lēmumu ieturēt pauzi," sarunā ar DELFI Izklaide grupas klusuma perioda iemeslu skaidro mūziķis.

Viņš atklāj, ka šajā nosacīti tukšajā laikā nekas jau nav bijis beidzies - A-Europa turpinājusi koncertēt pa Krieviju un privātos pasākumos, bet pats Duboks strādājis pie savas otrās kinofilmas.

"Par nekādu lielo atgriešanos nevaru runāt, jo visu laiku darbojos - strādāju pie savas otrās mākslas filmas," stāsta Duboks. Skaidrs, ka viņa otrais kino veikums varētu būt visai izdevies, jo filmas reklāmas treileris jau esot atrādīts Kannu kinofestivālā.

"Pati filma būs redzama uz rudeni - tā ir jauniešu drāma, kurā piedalās Daugavpils teātra aktieri, bet es rakstu mūziku un esmu producents," par savām aktivitātēm stāsta mākslinieks.

Prioritāte - solo karjera; A-Europa paliks klubiem

Lai gan grupas A-Europa vērienīgā turneja pa Latviju šī gada pavasarī tika pieteikta kā atgriešanās pēc piecu gadu pauzes, Duboks uzskata, ka ažiotāža ir nedaudz pārspīlēta. Turklāt mūziķis pēdējā laikā vairāk koncentrējas darbam kā solo mākslinieks, tāpēc jaunākā viņa dziesma tiek piedāvāta jau kā Artūra Duboka, ne A-Europa veikums.

Singls Sapņi jau ar panākumiem cīnās Muzikālās bankas aptaujā, un vasarā Duboks plāno dziesmai uzņemt īpašu video, liekot lietā savas producenta spējas. "Jā, esmu iecerējis vairāk darboties kā Artūrs Duboks - tā piedāvāju arī savu dziesmu Sapņi. Taču arī A-Europa nekur nepazudīs - tas paliks kā deju projekts, bet man jau ir tie gadi, kad jādomā kaut kas nopietnāks.

Kā Artūrs Duboks izpildīšu to, kas pašam tuvāks, bet A-Europa turpinās funkcionēt pa klubiem. Pašlaik darbojos pilnā sparā; nupat man zvanīja Roberto Meloni menedžere - rakstīšu viņam dziesmu uz Eirovīziju." skaidro mūziķis.

Seksīgu padara sports un atturība

A-Europa atgriešanās tūre jau sākusies ar skandālu - tās laikā daži koncertu baudītāji sūdzējās medijiem, ka Duboks uz skatuves atgriezies vairs ne tik seksīgs kā grupas ziedu laikos. Dubokam šim pārpratumam ir loģisks skaidrojums.

"Ja jūs redzētu mani dzīvē, būtu pārsteigti par to, cik es labi saglabājies," joko Duboks, atklājot, ka izplatītās "neseksīgās" viņa fotogrāfijas nelabvēļi speciāli izvēlējušies no simtiem koncerta uzņēmumu, kas ar nolūku bildēti no slikta rakursa.

"Nekāds jauneklis jau vairs neesmu, bet tāds briesmonis arī ne. Esmu seksīgs citai paaudzei. Teiksim tā: es nevaru sacensties seksīgumā ar Džastinu Bīberu - drīzāk es varētu būt tik seksīgs kā Breds Pits," jokojot salīdzina mūziķis.

Viņa nemainīgi labā izskata pamatā ir trīs pamatprincipi - regulāri sporta zāles apmeklējumi, atteikšanās no alkohola un smēķēšanas.

"Nelietoju alkoholu jau gadus septiņus. Nav noslēpums, ka Latvijas mūzikā alkohols ir neatņemama sastāvdaļa, kas regulāri visiem tiek piedāvāts pēc koncertiem. A-Europa ziedu laikos pēc koncertiem tas bija tādā lērumā! Tā bija īsta alkohola jūra, es pats gan ar to pārmērīgi neaizrāvos.

Skaidrs, ka alkohols atņem veselību un izskatu. Uzreiz var redzēt sejā, kurš ar alkoholu ir uz tu," skaidro Duboks.

Iemācījies "atkost" sieviešu nodomus

Pirms kāda laika Latvijas dzelteno presi pāršalca ziņa, ka jau otrā sieviete pametusi mūziķi vienu ar mazu bērniņu. Duboks atzīst, ka tas gan esot pārspīlēts. "Savu meitiņu Mišelu neaudzinu viens - viņa pavada laiku gan kopā ar mani, gan ar savu mammu Solu, gan ar manu mammu. Nav tā, kā ar dēlu Artūru, kuru audzināju viens.

Mišelu es ļoti mīlu - bērns devis man spēkus brīdī, kad licies, kad vairs nav jēgas tālāk dzīvot. Es mīlu savu profesiju un savus bērnus - ar mani viss kārtībā," par privāto dzīvi stāsta Duboks.

Vienīgā viņa pašreizējā vēlme ir, lai Latvijas mūzikas tirgus kļūtu plašāks - pašlaik vairāk nopelnīt iespējams Krievijā. Attiecību ziņā Duboks kļuvis ļoti piesardzīgs, ņemot vērā to, kā iepriekš gadījies apdedzināties.

"Esmu brīvs vīrietis, un sieviešu uzmanības man netrūkst - reizēm tās ir pat par daudz. Visām manis gribētājām es varu teikt to, ka īstu mīlestību es uzreiz "atkodīšu". Es esmu iemācījies lieliski "atkost" sievietes," brīdina Duboks. Viņš gan nav pilnībā zaudējis ticību mīlestībai, taču pašlaik aizņemts ar citām lietām un tic, ka īstā atnāks, kad būs laiks.

Galerijā: labākie kadri no grupas A-Europa atgriešanās tūres.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!