Foto: DELFI

Okartes skatuvē popularitāti ieguvušais jaunais mūziķis Didzis Bordo (attēlā) šova laikā nekautrējās atzīties, ka dzīvē izlasījis tikai dažas grāmatas, un nu viņš atklāj, kas ir tā literatūra, kurai izdevies mūziķi tā uzrunāt.

"Nav tā, ka es lasītu ļoti maz, bet es uzskatu, ka labāk lasīt literatūru par dzīves izzināšanu, un nav īsti jēgas aizrauties ar daiļliteratūru. Arī daiļliteratūra ir laba, bet es romānus nelasu. Man patīk ezotēriskā literatūra, dzīves filozofija, lai es labāk saprastu sevi," sarunā ar DELFI Izklaide savu literāro gaumi atklāj Didzis.

Viņš esot īpaši iecienījis XX gadsimta indiešu domātāja Džidu Krišnamurti grāmatas. "Vislabākā grāmata, kuru esmu lasījis, ir Krišnamurti Dzīves jēgu meklējot. Nosaukums tāds nedaudz smieklīgs, bet iesaku izlasīt visiem," izceļ mūziķis.

Otra viņa aizraušanās literatūras ziņā ir biogrāfijas. "Man biogrāfijas patīk tā iemesla dēļ, ka tie ir reāli stāsti, kas nav izdomāti. Lasot biogrāfijas, mēs varam mācīties, paņemt no citu dzīvēm piemēru.

Man pat nav svarīgi, kura cilvēka biogrāfija tā ir - lasu jebkuru interesantu dzīvesstāstu. Speciāli gan nepērku biogrāfijas - vairāk meklēju un lasu internetā," atzīstas Didzis.

Viņš spriež, ka lai gan par lielu lasītāju sevi nosaukt nevarot, kādas desmit grāmatas dzīvē viņš nopircis esot, tiesa, ne viss no tā bijis baudāms. "Laikā, kad es vēl mācījos skolā, es nopirku grāmatu no sērijas Miljonārs vienā minūtē.

Protams, nesaņēmu gaidīto. Bet, dzīvojot ārzemēs, es savukārt pirku nevis lasāmās grāmatas, bet gan foto un mākslas sējumus," stāsta Didzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!