Foto: Privātais arhīvs

"Skumjš stāsts, draugi, skumjš," – šādi īsā video paziņojumā "Instagram" vietnē saka dziedātājs Miks Dukurs, kuram Latvijas Televīzija ceturtdien atļāva startēt konkursa "Supernova" finālā. Dukuram ir aizdomas par saslimšanu ar Covid-19.

Piektdienas rītā viņš devās uz LTV māju Zaķusalā ar ģitāras futrāli plecā, taču jau mirkli pēc tam saviem faniem vēstīja, ka Covid-19 antigēna tests uzrādījis pozitīvu rezultātu un tālāk viņam jādodas uz laboratoriju gūt apstiprinājumu vai noliegumu saslimšanai ar vīrusu. Ja tests izrādīsies pozitīvs, Dukuram var iet secen kāpšana uz "Supernovas" skatuves, lai sacenstos par tikšanu uz lielo "Eirovīziju".

Dukuram nav paaugstināta temperatūra un nav arī nekādu slimības pazīmju. Mākslinieks uzskata, ka tā dēvētie "ātrie testi" var arī kļūdīties, tāpēc tagad tiks gaidīts laboratoriska testa rezultāts. "Supernovas" ģenerālmēģinājumā viņš nevarēja piedalīties.

"Maza cerība ir, ka Dukurs tomēr ierāpjas finālā," puisis nezaudē optimismu.

Jau vēstīts, ka ceturtdiena LTV atzina kļūmi Dukura priekšnesumā pagājušajā sestdienā konkursa pusfinālā. Konkursa žūrijas un LTV pārstāvji izvērtēja Mika Dukura "First love" ierakstu, secinot, ka tehniskā kļūme būtiski ietekmējusi tā skaņas kvalitāti. Salīdzinot ģenerālmēģinājuma un pusfināla ierakstus, ir dzirdama skaņas atšķirība, kas nav radusies Mika Dukura vainas dēļ.

Tādējādi viņš, kurš sākotnēji nekvalificējās konkursa finālam, tajā iekļauts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!