Foto: Privātais arhīvs

Krievijas estrādes karalis Filips Kirkorovs nav mierā ar Lietuvas lēmumu viņu iekļaut melnajā sarakstā un aizliegt ieceļot.

Šā gada 19. janvārī Lietuvas Migrācijas departaments pieņēma lēmumu bulgāru izcelsmes krievu dziedātāju Kirkorovu neielaist valstī turpmākos piecus gadus.

Savukārt 15. februārī saņemts mākslinieka advokāta lūgums atcelt aizliegumu Kirkorovam ieceļot Lietuvā, atsaucoties uz ziņu aģentūras BNS rīcībā esošo informāciju, raksta Lietuvas "Delfi". Tiesa patlaban lemj, vai lūgumu arī izskatīs, paudis tiesas pārstāvis Audris Kutrevičs.

Kirkorova advokāts Lins Makavjaks sacījis, ka viņš vēl nemaz nav redzējis Migrācijas dienesta lēmumu, ar kuru dziedātājs iekļauts melnajā sarakstā, par liegumu iebraukt Lietuvā Makavjaks un Kirkorovs uzzinājuši no informācijas plašsaziņas līdzekļos. 5. februārī advokāts rakstiski vērsies Migrācijas dienestā, lūdzot argumentēt iemeslus aizliegumam ieceļot, taču nekādu atbildi neesot saņēmis līdz pat šai dienai.

Filips Kirkorovs Lietuvai nevēlamo viesu sarakstā iekļauts pēc Lietuvas Iekšlietu ministrijas lūguma.

Aicinājumu iekļaut Krievijas un Bulgārijas pilsoni Kirkorovu melnajā sarakstā izteica Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis, uzsverot, ka Kirkorovs ar savu daudzkārtējo viesošanos Krievijas anektētajā Krimas pussalā "apzināti noliedzis Ukrainas teritoriālo nedalāmību un suverenitāti un tādējādi netieši attaisnojis Krievijas Federācijas agresīvās darbības".

Pēc viņa teiktā, Kirkorova piedalīšanās koncertos Krimā "pēc būtības kaitē Lietuvas nacionālajai drošībai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!