Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pirms vairākiem gadiem Eiropa iepazina austriešu dziedātāju Tomu Noivirtu, kurš uz skatuves sevi pieteica kā "drag queen" vārdā Končita Vursta. Sava kolorītā izskata un vārda dēļ mākslinieks tika iedēvēts par "bārdaino desiņu", un labu laiku viņš ar sievišķīgo tēlu sadzīvoja kā podiņš ar vāciņu, tomēr tagad Toma radošajā darbībā sākusies jauna ēra.

"Končita mani bija nokaitinājusi," intervijā vācu izdevumam "Zeit" šoruden paziņojis 30 gadus vecais Noivirts, kura skatuves tēls ir kardināli izmainījies.

Agrāk neatņemam bārdainās Končitas tēla sastāvdaļa bija gari, tumši mati, sievišķīgas kleitas un augstpapēžu apavi, taču tagad Noivirts daudz labprātāk izvēlas īsu matu griezumu. Arī viņa ģērbšanās stils kļuvis piezemētāks.

"Savas karjeras sākumā es gribēju būt kā Selīna Diona. Un savā ziņā man tas arī izdevās, man tas bija kā ķeksītis. Un tad es pats sev pavaicāju – kāpēc es neradu tādu mūziku, kādu pats vienatnē vislabprātāk klausos?" intervijā klāstījis Noivirts.

No popa dīvas, kāda bija Končita, Toms pamazām pievērsies elektroniskajai mūzikai. Nesen dienasgaismu ieraudzīja arī mākslinieka jaunākais albums ar nosaukumu "Truth Over Magnitude".

Pagaidām gan Toms nav pilnībā atteicies no Končitas, ar kuru viņš sadzīvoja daudzus gadus, tomēr, kā apgalvo pats mūziķis, viņam ir sajūta, ka no šī tēla pamazām jāatbrīvojas, jo ar šo "alter ego" viņš ir sasniedzis visu iespējamo, tostarp arī triumfējis "Eirovīzijas" dziesmu konkursā.

Atgādinām, ka plašāka sabiedrība par Končitu uzzināja 2014. gadā, kad viņa starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija" pārstāvēja Austriju un plūca uzvaras laurus. Mākslinieka tēls izraisīja plašu ažiotāžu, un īpaši daudz pārmetumu viņam veltīja Krievija.

Pērn pavasarī Noivirts publiski atzinās, ka ir HIV pozitīva un daudzus gadus to slēpis no saviem faniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!