Foto: Artūrs Lorencs

Maija vidū kinoteātrī Splendid Palace norisinājās Ģimenes dienas koncerts, kurā pavisam jaunā un līdz šim nedzirdētā ampluā debitēja pašmāju skatuves māksliniece Liene Greifāne (attēlā).

Koncerts tika aizvadīts ļoti intīmā gaisotnē, un uz skatuves uzstājās dažādu žanru pārstāvji - vakara gaitā bija iespējams dzirdēt gan klasisko skaņdarbu Ave Maria, gan Imanta Kalniņa kompozīcijas.

Pasākuma pirmajā daļā uzstājās Rīgas Doma meiteņu koris, kuram vēlāk pievienojās Mazais operas un teātra orķestris M.O.T.O. Tāpat uz skatuves kāpa arī jaunais vijolnieks Daniils Bulajevs un daudzsološā dziedātāja Katrīna Paula Dīringa.

Koncerta otrajā daļā uzstājās pasākuma idejas autore Liene Greifāne, kura pirmo reizi prezentēja sevi akustiskās mūzikas žanrā. Klausītāji tika iepriecināti ar dziedātājas pašas sacerētajām dziesmām par mīlestību, bērniem, ģimeni un Latviju.

Savukārt koncerta izskaņā māksliniece kopā ar pianistu Edgaru Jasu izpildīja Adeles slaveno hitu Someone Like You, bet koncerta izskaņā kopā ar orķestri un kori no viesiem atvadījās ar Lūisa Ārmstronga kompozīciju I Love You Baby.

Kā vēsta Liene, pasākuma beigās viesi atzinuši, ka koncerts bijis fantastisks, un visi bijuši pārsteigti, ka viņas jaunā mūzika ir tik nopietna un liriska. Apmeklētāji vienbalsīgi atzinuši, ka šis mūzikas stils Lienei ir daudz piemērotāks.

Koncertu atbalstīja Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments, Rīgas Latviešu biedrība, Rīgas Senās mūzikas centrs un apskaņošanas firma ASound.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!