Dziedātāja un Rīgas domes deputāte Ieva Akurātere (attēlā) 19. jūnijā būs viena no tām Latvijas dziedošajām dīvām, kuras piedalīsies tradicionālajā koncertšovā Kaislīgā Dīvu nakts. Mūziķe nevairās saukties par dīvu, jo uzskata, ka latviešu tautai ir jāzina savas dīvas, lai pēc gadiem būtu ko atcerēties.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Akurātere atklāj, ka viņa nekaunās, ka cilvēki viņu sauc par dīvu. "Dīva - tā ir romantika un reizē pasaka. Nenoliegšu, ka dīvu būšana caurvij manu profesiju un tas ir ļoti patīkami. Mums Latvijā taču ir jāpiemin savulaik spožās un cēlās aktrises - Eleonora Duze, Dace Akmentiņa un Vija Artmane.

Ar apbrīnu esmu skatījusies uz savām skatuves kolēģēm, kuras noliedz, ka ir dīvas, bet klusībā cer un pat domā, ka ir dīvas. Esmu guvusi no senajām dīvām mācību, ka nav ko kautrēties būt par dīvām, jo ar lepnumu jānes šis gods. Ir jāuzdrīkstas," uzsver Akurātere.

Ieva uzskata, ka arī viņa, izvēloties būt par dziedātāju un aktrisi, ir kļuvusi par dīvu, jo regulāri viņas fotogrāfijas rotājušās dažādu žurnālu vākus.

"Tā ir tāda profesija, un manas skatuves gaitas ir romantiskā realitāte, un par to esmu priecīga, ka nemitīgi esmu parādījusies skatītājiem visās varavīksnes krāsās. Dīva - tā ir profesija. Nevis par lielību tas ir jāuzskata, bet par svētu uzdevumu gadsimtiem nest šo dīvu vārdu pasaulē," piebilst dziedātāja.

"Ikdienā gan neesmu dīva, esmu tāds pats cilvēks kā visi. Esmu visu mūžu bijusi pazemīga, ar savām vājībām," atklāj Ieva.

Akurātere apliecinājumu saukties par dīvu piedzīvojusi arī laikā, kad ciemojusies pie saviem ārzemju latviešu draugiem. "Varbūt daudziem tas liksies dīvaini, bet vīziju par savu profesiju un dīvu lietām piedzīvoju Austrālijā.

Pa nakti gulēju kādas emigrējušas operas dīvas, kura jau aizsaulē aizgāja, gultā. Gulēju tieši tajā pašā gultas pusē, kurā mēdza gulēt dziedātāja. Naktī pamostos un redzu, ka pie manas gultas stāv šī operdziedziedātāja un saka: "Ja tu esi aktrise, tad tavs uzdevums ir lepni ar godu nest savu aktrises un dziedātājas uzdevumu, jo laiks ir dārgs!""

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!