Foto: Mango

Grupas Prāta vētra solists Renārs Kaupers (attēlā) kādā intervijā visnotaļ atklāti sniedzis ieskatu grupas aizkulisēs, neslēpjot ne to, ka grupas koncertu raiderī netrūkst alkoholisko dzērienu, ne to, ka pats savulaik izmēģinājis vieglās narkotikas.

Lai gan Prāta vētra vēl aizvien uzskatāma par Latvijas populārāko grupu un regulāri sniedz koncertus arī citās valstīs, stereotipiskais mūziķa dzīvesveids ar devīzi sex, drugs & rock'n'roll vairs netiekot piekopts.  

"Pēdējā laikā it īpaši ne. Lai gan ir jau bijuši lustīgi laiki - Veronikas tūrē mūs neoficiāli sponsorēja Merkurs ar kolu, un visapkārt burtiski plūda šā dzēriena straumes. Tas grupas vēsturē bija tāds rokenrola posms, tur gāja ņigu ņegu," intervijā žurnālam Playboy atmiņās gremdējies Kaupers.

Savas popularitātes dēļ Kaupers saņēmis arī dažādus divdomīgus piedāvājumus no fanēm, bet mīlestība pret pirms 17 gadiem satikto Agnesi, ar kuru laulībā dzimuši dvīņupuikas un šobrīd tiek gaidīta trešā atvase, vienmēr ņēmusi virsroku.

"Ir bijis pāris tādu situāciju, kad saprotu, ko varu zaudēt, cik svarīgs man ir cilvēks, ar kuru kopā dzīvoju, un ka tas nav tā vērts. Tajos brīžos, kad ir jāizšķiras, es vienmēr saprotu, ka Agnese man ir svarīga, ka gribu būt kopā ar viņu, ka mīlu viņu. (..) Jā, ir bijis arī tā, ka fanes reizēm met dažādus izaicinājumus. Tad jāsaka stingrs vīra vārds," atzinis Kaupers.

Lai gan Prāta vētra ir viena no komerciāli veiksmīgākajām pašmāju grupām, puišu prasību saraksts koncertos neesot pārmērīgs - raiderī noteikts, ka jābūt atsevišķai telpai ar spoguli, blakus jābūt labierīcībām.

"Mūsu raiders paredz arī dzērienus: ūdeni, kolu, konjaku, viskiju, šņabi, divpadsmit bundžiņas aliņa, maizītes un kastīti Rafaello. Bet nekādās pārmērībās neaizejam," stāsta Kaupers un neslēpj, ka pirms koncerta grupas puiši mēdz iedzert.

"Tas nav obligāti, bet parasti nedaudz iedzeram, jā. Tas palīdz dabūt to hoooo formu. Lai asinis ātrāk skrien. Runa ir par kādiem divdesmit gramiem konjaka," skaidro mūziķis, kuram gan reiz kādā korporatīvā pasākumā gadījies kāpt uz skatuves pamatīgā reibumā.

"Pirms kāpšanas uz skatuves ieraudzīju kaut kādu pūkainu, spalvainu mēteli un sajutu - man uz skatuves jākāpj tieši tajā. Uzvilku to mēteli, izgāju uz skatuves, un visi lielām acīm uz mani skatījās. Staigāju riņķī, kaut ko prasīju cilvēkiem zālē, kaut ko dziedājām kopā... Kājās turējos, bet pieļauju, ka cilvēki redzēja, ka esmu diezgan labā "formā"."

Kaupera attiecības ar alkoholu esot visai atturīgas - viņš priekšroku dod alkohola iemalkošanai nelielos daudzumos.

"Dažreiz iedzeru. Man vairāk pie sirds iet rums, patīk Jamaikas rumi tajās neparastajās pudelēs ar skaistajām etiķetēm. Bet ar alkoholu man nekad nav bijušas problēmas, esmu no tiem, kas izdzer vienu glāzīti, un ir super. (..) Man nav paģiru. Nedzeru tik daudz, lai man būtu paģiru," stāsta Kaupers.

Uz jautājumu par narkotiku lietošanu grupas Prāta vētra solists arī godprātīgi atzinies, ka ir mēģinājis marihuānu.

"Pāris reižu zālīti, jā. Lai gan man kā nepīpētājam tas vispār ir tāds dīvains pasākums, kad tas dūms jāvelk. Ar kaut ko stiprāku gan neesmu eksperimentējis. Acīmredzot pārāk lielas bailes ir ieaudzinātas. Šņaukšana un duršana man izraisa riebumu," savu nostāju pret narkotikām atklājis Kaupers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!