Foto: Privātais arhīvs

No ceļojuma uz eksotiskajām Kanāriju salām nesen atgriezies mūziķis Andris Kivičs ar savu sievu Madaru (attēlā). Tūristu iecienītajā ceļojumu galamērķī pāris paguvis gan atpūsties, gan novadīt īpašu laulību ceremoniju.

"Uz Kanāriju salām devāmies, jo man pirmo reizi dzīvē piedāvāja vadīt kāzas. Tās šai eksotiskajā vietā svinēja latviete Linda un lietuvietis Andruss, kuri paši dzīvo Īrijā. Viņi mani uzmeklēja sociālajos tīklos un vērsās ar šādu lūgumu, piedāvājot arī apmaksātas biļetes un dzīvošanu tur man un manai sievai.

Sākotnēji biju ļoti pārsteigts par šādu aicinājumu, jo nekad neesmu tik tālu braucis profesionālos nolūkos, tomēr piedāvājumam, protams, piekritām ar lielu prieku un tā nu devāmies uz Kanāriju salām, lai tu novadītu īpašo ceremoniju, kurā arī muzicēju," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Kivičs.

"Iespaidi par ceļojumu ir ļoti jauki. Prom bijām aptuveni nedēļu un mitinājāmies Lanzarotē. Mani ļoti sajūsmināja turienes daba. Zināms, ka Kanāriju salas ir radušās vulkānu izvirduma rezultātā, tādēļ zeme tur ir melna vai sarkana, savukārt vietējo iedzīvotāju mājas - baltas.

Tas rada iespaidīgu krāsu gammu, ko vēl papildina zilās debesis un palmas, un viss kopā izskatās tiešām krāšņi.

Tāpat man ļoti patika arī vietējo iedzīvotāju sirsnība. Viņi nav pārāk turīgi un brauc ar automašīnām, par kurām Latvijā, visticamāk, smietos. Tomēr viņi ar visu ir apmierināti un neliedz palīdzību nevienam, kam tā vajadzīga.

Ja kaut uz sekundi tavā sejā parādīsies apjukums, nezinot, kur tālāk iet vai kā kaut ko atrast, momentā blakus jau būs "izaudzis" cilvēks, kurš gatavs palīdzēt," sirsnīgi nosaka mūziķis.

"Vēl interesanti šķita arī tas, ka, tā kā Kanārijas atrodas tuvu ekvatoram, divas stundas dienā tur nav redzama Saule. Rezultātā likās, ka Saule nemaz nav tik spēcīga, jo tā nededzināja, bet, ieejot telpās, konstatējām, ka ļoti īsā laikā esam pamatīgi apsviluši, vēlāk lobījās nost arī āda," atminas Kivičs.

Taujāts, vai mūziķim un viņa sievai nav bijis nepatīkami atgriezties aukstajā Latvijas ziemā, dziedātājs atbild noliedzoši.

"Lai gan esam sajūsmā par Kanārijām, pašās beigās jau gribējās braukt atpakaļ - iespaidu tur bija tik daudz, ka nedaudz pārsātinājāmies. Ierodoties Latvijā, šķita, ka prom esam bijuši kādu pusotru mēnesi, nevis tikai nedēļu," smej mūziķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!