Foto: EPA/Scanpix/LETA/Vida Press
Dienvidkorejas popzvaigznes Džuns Džūnjongs (attēlā pa kreisi) un Čoi Čenhūns (attlēlā pa labi) notiesātas par grupveida izvarošanu. Tiesa abiem vīriešiem piespriedusi attiecīgi sešus un piecus gadus ieslodzījumā.

Džuns arī notiesāts par šo nodarījumu filmēšanu un video izplatīšanu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Abiem jaunajiem vīriešiem arī būs jāiziet 80 stundu seksuālās vardarbības ārstēšanas kurss, kā arī viņiem aizliegts nākotnē strādāt ar bērniem.

Tiek vēstīts, ka pēdējos gados korejiešu popmūzikas pasauli pāršalkuši vairāki seksuālās vardarbības un izvarošanas skandāli, kuros iesaistīti Dienvidkorejā un arī ārpus valsts robežām plaši pazīstami mūziķi.

Šobrīd 30 gadus vecais Džuns Dienvidkorejā slavu savulaik iemantoja ar dalību televīzijas talantu šovā. Kā norādījis tienesis, Džuns izvarojis sievietes, kuras bija "piedzērušās un nespēja pretoties, filmēja viņas kailas seksa laikā un materiālu izplatīja grupas čatā".

"Mēs pat nespējam iztēloties, kādas sāpes piedzīvoja upuri, kuri par to vēlāk uzzināja," mediji citējuši tiesnesi, kurš arī piebildis, ka Džuns pret saviem upuriem izturējies kā pret lietām, no kurām gūt tikai baudu.

Džuns, kurš atzinies, ka filmējis sievietes seksa laikā un izplatījis video, šopavasar pameta mūzikas pasauli. Vīrietis paudis nožēlu par savu rīcību un solījies visu atlikušo mūžu dzīvot ar sirdsapziņas pārmetumiem.

Savukārt Čoi, kurš savulaik bija viens no populārās puišu grupas "F.T. Island" dalībniekiem, citējot tiesnesi, "neizjuta nožēloju par piedzērušos upuru masveida izvarošanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!