Foto: DELFI

Lai gan daļai televīzijas skatītāju ir viedoklis, ka Okartes skatuves jaunieši tautu spēj izglītot tikai ar apakšveļas izkarināšanu uz sejas, tā nebūt nav – jaunie talanti LNT dzīvoklī nereti manīti arī lasām grāmatas. Viena no bijušajām šova dalībniecēm Kristīne Šomase (attēlā) nosauc tās grāmatas, kura pati noteikti ieteiktu izlasīt ikvienam jaunietim.

"Man vispār patīk romantiskas grāmatas, taču pēdējā grāmata, kas uz mani atstāja ļoti lielu iespaidu, bija stāsts, ko man māsa atveda izlasīt, kad dzīvoju šovā - Natašas Kampušas 3096 dienas. Tas ir reāls stāsts par meiteni, kura astoņus gadus dzīvoja pagrabā, kur to bija ieslodzījis nolaupītājs.

Tā ir ļoti dziļa grāmata, kas liek aizdomāties par dzīves patiesajām vērtībām, kuras mēs bieži vien nenovērtējam. Grāmata kā jau pats stāsts ir visai smaga - lai to lasītu, jābūt stipriem nerviem," sarunā ar DELFI Izklaide labāko no pēdējā laikā lasītā iesaka Šomase.

Līdzīgi kā daudzi citi jaunieši, arī Šomase iemīļojusi Krēslas sērijas stāstus, bet visvairāk viņai patikusi pirmā grāmata. "Vispirms es noskatījos Krēslas filmu, bet tā mani neuzrunāja. Taču, kad izlasīju grāmatu, tās bija pavisam citas emocijas. Krēslas grāmata ir daudz spēcīgāka par filmu," iesaka jaunā dziedātāja.

Par savu bērnības vismīļāko lasāmvielu Šomase dēvē grāmatiņu Trusenīte Marta un viņas draugi, un īpašas atmiņas viņai saistās arī ar Karali lauvu.

"Vecāki man uzdāvināja grāmatu, kad man bija kādi pieci gadiņi. Biju to visādi sazīmējusi, bet kad paaugos, beidzot izlasīju, un tas bija kas īpašs. Grāmatu esmu pārlasījusi atkal un atkal, taču multfilmu Karalis lauva tā īsti noskatījos tikai pirms pusotra gada," atceras Šomase.

Jaunā dziedātāja piekrīt viedoklim par to, ka mūsdienu jaunieši daudz mazāk lasa, jo grāmatu vietu ieņēmis internets. Pati Šomase grāmatas izvēlas ļoti uzmanīgi - ja neuzrunā anotācija, viņa zina, ka nav jēgas lasīt, lai kāds dižpārdoklis grāmata būtu, jo nederēs tieši viņai.

Šomase mudina jauniešus vairāk pievērsties lasīšanas burvībai, un atklāj, ka pat biedējošajā obligātās literatūras sarakstā atrodamas pērles.

"Man patika Rūdolfa Blaumaņa Purva bridējs. Grāmatas galvenajā varonē Kristīnē saskatīju zināmu līdzību ar sevi - arī viņai piemīt sirsnība, viņa uztraucas par apkārtējiem. Nezinu, vai esmu tāda pati, bet man ir sajūta, ka šīs īpašības mums ir kopīgas," spriež lasītāja Šomase.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!