Fani vēl joprojām atceras grupas "Laskovij maj" bijušo solistu, simpātisko Andreju Gurovu. No 1988. gada līdz 1992. gadam viņš tā laika kulta grupas sastāvā piedalījās 1200 koncertos. Tad 13 gadus vecais zēns pat nevarēja iedomāties, ka pēc 20 gadiem viņš tiks apsūdzēts par smagu noziegumu un nonāks aiz restēm.

 

Andrejs tika apsūdzēts par sava komunālās dzīvokļa kaimiņa, padzīvojuša alkoholiķa, slepkavību. Gadījums tipisks - pensionārs iesitis mūziķa sievai, bet Gurovs kā īsts vīrietis meties aizstāvēt savu laulāto draudzeni. Cietumā saasinājusies Andreja nieru slimība, un katra diena viņam rit, mokoties sāpēs.

Piedalīties grupā toreiz jauniņo Gurovu uzaicināja viņa novadnieks, grupas dibinātājs, labi zināmais šovmens un Krievijas Valsts domes deputāts Andrejs Razins. Neraugoties uz pieaugošo pirmās padomju puišu grupas popularitāti, deviņdesmito gadu sākumā Gurovs ar skandālu grupu pameta un saņēma 10 tūkstošus rubļus, kas kārtējās naudas reformas rezultātā pārvērtās grašos.  

Lai kaut kā uzturētu sevi un sievu, mūziķis tirgoja labību, strādāja par apsargu un darīja citus melnos darbus, pat izcīnīja sev nelielu amatu "Gazprom". Beigu beigās laimīgs gadījums saveda viņu kopā ar bijušo producentu. Razins bija pamanījis tautā nostalģiskas skumjas pēc perestroikas gadu estrādes un noorganizēja Gurovam tūri pa Krievijas dienvidiem. Neraugoties uz to, Gurovs pie savas dzīvojamās platības tā arī nebija ticis. Pagājušā gada novembrī laulātais pāris ievācās kāda komunālā dzīvokļa istabā, kur tad arī norisinājās traģēdija.

Guroviem kaimiņos mitinājās padzīvojuši alkoholiķi Genādijs Denisovs un Vera Zaičikova. Konflikti starp kaimiņiem notika regulāri. "Nepatīkami atcerēties, bet bija gadījumi, kad viņi sajauca tualeti ar vannu, bet uz jebkādiem aizrādījumiem reaģēja ļoti agresīvi," stāsta Gurova sieva Anna.

Kādu dienu jaunajai sievietei gadījās kārtējais, gluži vai  dienišķais konflikts ar kaimiņu, kurš viņu apsūdzējis telefona sabojāšanā. Apreibušais un uzvilktais Denisovs iesitis sievietei pa krūtīm, un Anna sabijusies zvanīja vīram, kurš arī steidzīgi ieradās. Par tālāk notikušo pastāv divas versijas. Saskaņā ar Annas liecību, Andrejs kaimiņam ir tikai pateicis visu, ko viņš par dzērāju domā un iegrūdis alkoholiķi viņa istabā. Pēc Denisova laulenes vārdiem, starp vīriešiem izcēlies nopietns kautiņš.

Pēc apmēram piecpadsmit minūtēm Genādijam kļuva slikti, un Gurova sieva izsauca ātro palīdzību, Andrejs veica mākslīgo elpināšanu, bet viss velti - Denisova sirds apstājās. Uz mirušā ķermeņa tika konstatēti stipri sasitumi un spēcīgi iekšējo orgānu bojājumi. Tādēļ Andrejs tika arestēts, un viņam tika izvirzīta apsūdzība par stipru miesas bojājumu izdarīšanu, kas izsaukuši nāvi.

Šajā lietā gan pagaidām vēl ir daudz neskaidrību un balto plankumu. Piemēram, izmeklētājs norādījis, ka sitieni izdarīti ar cietu 7, 5 cm garu priekšmetu, kura diametrs ir 2 cm. Dzīvokļa pārmeklēšanas laikā nekas tāds netika atrasts. Saskaņā ar medicīnisko slēdzienu, bīstamos iekšējos ievainojumus Denisovs ieguvis divas līdz sešas stundas pirms saķeršanās ar Andreju. Bojāgājušā asinīs un urīnā atklāts arī nāvējošs alkohola daudzums - asinīs 3,2 promiles, bet urīnā 4,4 promiles.

Cietumā Gurovam saasinājusies sena nieru slimība. Daļu tiesas sēdes laika viņš bija spiests pavadīt stāvus - sāpes krustos bijušas neizturamas. Viņa sieva lūgusi atļauju iedot viņam zāles, bet saskaņa ar instrukcijām konvojam šādu tiesību nav, un pat tiesnesim šādos gadījumos nav iespēju palīdzēt. Šobrīd mūziķis turpina savas mocības cietumā, bet viņa sieva pacietīgi gaida attaisnojošu tiesas spriedumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!