Foto: Shutterstock
Daudzas meitenes un sievietes, iegādājoties apakšveļu, izvēlas stringu biksītes, savukārt ginekologi brīdina, ka tie ir veselībai viskaitīgākais apakšbiksīšu veids.

Stringi uzskatāmi par vienu no praktiskākajiem un seksīgākajiem veļas gabaliem, ko iespējams valkāt zem jebkura apģērba, tomēr mediķi visā pasaulē uzskata, ka stringu valkāšana var radīt nopietnas problēmas sievietes veselībai un labsajūtai.

Pierādīts, ka šādas apakšveļas pārmērīgi bieža valkāšana paaugstina risku saslimt ar dažāda veida urīnceļu infekcijām, kā arī, valkājot stringus, rektālās infekcijas daudz vieglāk var sasniegt maksti, pateicoties šaurajai biksīšu staklei. Tāpat stringi var radīt dažādas starpenes traumas - nobrāzumus, brūcītes un noberzumus.

Dažādas ginekoloģiskas saslimšanas un infekcijas stringu dēļ galvenokārt rodas tāpēc, ka šis niecīgais veļas gabaliņš parasti tiek ražots no sintētiskiem materiāliem - audums ir gaisa necaurlaidīgs un tajā uzkrājas mitrums, kas kairina ādu un nodrošina piemērotu vidi infekciju attīstībai.

Lai gan ārsti ir pārliecināti par stringu kaitīgumu, mode un veļas ražotāji diktē sievietēm savus noteikumus. Šī iemesla dēļ speciālisti sievietēm piedāvā padomus, kā gadījumos, kad atteikšanās no šī bīstamā veļas gabaliņa nav iespējama, to padarīt pēc iespējas mazāk kaitīgu veselībai.

1. padoms. Ja jūsu veļas atvilktnē ir stringi, tas nenozīmē, ka tos vajadzētu valkāt katru dienu - sievietei saprātīgi ir jāizvērtē, kuros gadījumos pieticīgās veļas radītās problēmas tiešām atmaksājas, neizvēloties tos, piemēram, dodoties iepirkties vai ejot uz darbu.

2. padoms. Stringi galvenokārt radīti tāpēc, lai izceltu sievietes dabiskos apaļumus vīriešu acīs, tāpēc vispiemērotākās situācijas, kad izvēlēties šo veļas veidu, ir valkājot plāna auduma pieguļošu apģērbu, bet zem brīvi krītošiem tērpiem valkāt stringus ir lieka greznība - tad labāk izvēlēties bezvīļu veļu.

3. padoms. Iegādājoties stringus, centieties izvēlieties biksītes no dabīga materiāla - vislabāk no kokvilnas. Ja tomēr valkājat sintētiska materiāla veļu, izmantojiet ikdienas biksīšu ieliktnīšus, ko daudzi sieviešu veselības speciālisti uzskata par obligātu un neapspriežamu noteikumu.

4. padoms. Nekādā gadījumā nevalkājiet stringus visu dienu - ja vakarā jums jādodas uz kādu ballīti vai randiņu ar mīļoto, nevajadzētu jau no rīta vilkt "īpašo" veļu, bet gan pārģērbties īsi pirms nozīmīgā notikuma, kā arī pēc tam pēc iespējas ātrāk atgriezties pie ērtākas un veselībai mazāk kaitīgas veļas.

5. padoms. Izvēloties veļu, noteikti pērciet savam izmēram atbilstošas biksītes, jo pretējā gadījumā risks gūt nopietnus starpenes noberzumus tikai pieaug. Tāpat, pērkot stringus (un jebkuru citu apakšveļas veidu), nevajadzētu aizrauties ar taupību, jo veļas cena lielā mērā nosaka tās ražošanā izmantoto materiālu kvalitāti, un drošāk ir izvēlēties dabīga zīda nekā lētas sintētikas stringus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!