Foto: F64
Miks Dukurs (attēlā), Nikolajs Puzikovs un Jānis Moisejs, kurus mēs pazīstam kā jaunus un talantīgus mūziķus, bija nolēmuši papildināt aktieru rindas un jau kārtoja iestājpārbaudījumus uz aktieriem Latvijas Kultūras akadēmijā. Diemžēl paveicās tikai vienam no viņiem.

"Gandrīz jau izdevās!" sarunā ar izklaides portālu Mango atklāj Miks Dukurs, kurš izkritis pēdējā - ceturtajā atlases kārtā.

"Ar to ceturto kārtu bija sarežģīti - tā notika laikā, kad gan man, gan Nikolajam bija pardzēti koncerti ārpus Rīgas. Nikolajs aizskrēja uz koncertu, tā arī nesagaidījis savu kārtu eksāmenā, bet es sagaidīju eksāmenu, toties nokavēju koncertu," stāsta jaunais mākslinieks.

Viņš tomēr nav zaudējis cerību un ir apņēmības pilns izglītoties iecerētajā nozarē, kaut vai apmeklējot lekcijas kā brīvklausītājs. Vienīgais, kurš izturējis konkursu un ticis aktieros pat budžeta grupā, ir Jānis Moisejs.

"Es uzskatu, ka izglītoties ir nepieciešams ikvienam, un es pats ļoti gribu mācīties. Pie tam aktiera un mūziķa profesijas iet roku rokā. Arī pats bieži staigāju pa teātriem un, protams, pastiprināti pievēršu uzmanību dziedošajiem aktierem. Redzu, ka šajā jomā noderētu papildinājums ar labu muzikālo sagatavotību," spriež Dukurs, kuru pašu ļoti iedvesmojis Dona jeb Artūra Šingireja dziedājums izrādē Adata.

Dukurs uzskata, ka Latvijā izsisties iespēja ir tikai tiem skatuves māksliniekiem, kuri sevi nemitīgi pilnveido dažādos lauciņos, tāpēc arī pats gatavs ziedot savu laiku mācībām, lai nākotnē varētu startēt kādā mūziklā.

Šī vasara Dukuram būs īpaši saspringta, jo šovasar viņš kopā ar grupu Miks Dukurs + 4 aktīvi koncertē, atrādot savu debijas albumu Summa. Tāpat Miks kopā ar pazīstamiem Latvijas reperiem gatavo interesantu projektu, ar kuru iecerējis startēt arī Eirovīzijā. Drīzumā pirmo pašsacerēto dziesmu piedāvās arī Mika māsa Paula.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!