Foto: Privātais arhīvs

Ar dziesmu Prototype un tās īpaši drosmīgo video par pasaules zvaigznei kļuvusi Londonā dzīvojošā Daugavpils meitene Viktorija Modesta (attēlā). Latvijas ārstu nolaidības dēļ meitenei pēc neskaitāmām operācijām nācies amputēt kāju, taču viņai izdevies pierādīt pasaulei, ka iespējams kļūt par izcili skaistu un veiksmīgu sievieti pat tad, ja tev prognozē atpalikušā nākotni.

"Piedzimu Daugavpilī, bet 12 gadu vecumā pārcēlos uz Londonu. Mana bērnība Latvijā bija ļoti smaga daudzos aspektos, un, ierodoties Londonā, beidzot jutos brīva. Tāpēc tagad uzskatu sevi par britu," sarunā ar DELFI Izklaidi par savām saknēm stāsta Modesta, kuras īstais uzvārds ir Moskaļova.

Lai gan modes un mūzikas industrijā viņa darbojas jau piecus gadus, tieši ar videoklipu un dziesmu Prototype viņa pievērsusi sev plašāku uzmanību.

Meitenes bērnība vārda tiešākajā nozīmē bijusi sāpju pilna. Dzemdību laikā Latvijas ārstu nolaidības dēļ tika savainota meitenītes kāja. Meitenei nācās operēt kāju 15 reižu, cīnoties ar pastāvīgām sāpēm, un, kā tagad atzīst Modesta, šī pieredze lielā mērā veidojusi viņas raksturu, padarot meiteni mērķtiecīgu un neatlaidīgu.

Lēmumu par kājas amputāciju Modesta pieņēmusi pati 20 gadu vecumā un uztver to kā atbrīvošanu. "Kad pēc tik daudzām mokošām operācijām un sāpīgām atmiņām mana kāja beidzot tika amputēta, es beidzot sajutos atbrīvota," amputāciju atceras skaistā dziedātāja.

Modestai nekad nav bijusi saprotama deviņdesmito gadu Latvijas tautas domāšana. Jau toreiz meitene apzinājusies, ka, ja paliks Latvijā, sabiedrība viņu norakstīs, bet meitenei bija savi sapņi, kurus viņa vēlējās piepildīt neatkarīgi no tā, vai pieder vispārpieņemtajām normām vai nē.

"Esmu panākusi to, ka mani pieņem kā skaistu sievieti, un tā noteikti nebija tā nākotne, kas man tika ieplānota bērnībā. Ārsts, kas par mani rūpējās bērnībā, prognozēja, ka izaugot es būšu "atpalikusi".

Tāpēc es saņēmu visu savu gribasspēku, lai šis pareģojums nekad nepiepildītos," iedvesmojošo stāstu atklāj Modesta.

Viņa pratusi to, ko pierasts uzskatīt par defektu, pārvērst efektā. Savu amputēto kāju meitene nevis slēpj, bet gan lepni ietērpj superstilīgās protēzēs, lai modeles cienīgā gaitā soļojot, izrādītu to visai pasaulei kā apliecinājumu tam, ka ikvienam ir iespējams sasniegt savus sapņus.

Modesta arī piedevusi latviešu ārstam, kura nolaidības dēļ dzemdībās notika šī trauma, kas vēlāk tik spēcīgi atsaucās uz meitenes dzīvi. "Ja es nebūtu bijusi spiesta piedzīvot visas tās grūtības, kas man bija jāpārdzīvo, es nebūtu kļuvusi par cīnītāju. Es nebūtu sasniegusi to, ko esmu sasniegusi tagad.

Tomēr runa nav tikai par mani. Ārsts, kurš traumēja mani, nodarīja pāri vēl daudziem citiem bērniem. Cik man zināms, viņš nekad par šo nodarījumu tā arī netika tiesāts," šausminošu niansi atklāj talantīgā meitene.

Runājot par nākotnes plāniem, Modesta teic tā - viņa turpina augt un apgūt pasauli, tāpēc gatava pārsteigt gan fanus, gan pati sevi ar jaunām radošām idejām. Fani var sekot Modestas jaunumiem viņas mājaslapā un portāla Facebook profilā. Ar Latviju viņai saistās divējādas sajūtas.

"Man joprojām ir ģimene Latvijā. Man ļoti patīk Latvijas daba un jūra. Es nāku no krieviski runājošas ģimene, pa pusei esmu krieviete, pa pusei poliete. Diemžēl joprojām jūtu, ka starp latviski un krieviski runājošajiem Latvijā ir liela plaisa.

Manai mammai un vecmāmiņai ir nepilsoņu pases, lai gan viņas ir dzimušas Latvijā un aizrautīgi mīl valsti. Es priecātos, ja Latvijā cilvēki sāktu vairāk pieņemt viens otru. Pie šādiem secinājumiem esmu nonākusi, dzīvojot Londonā un gūstot savu dzīves mācību.

Es justos daudz lepnāka par savu izcelsmi, ja valsts kļūtu liberālāka un vairāk pieņemtu invalīdus un vecus cilvēkus. Jo nācija kļūst tikai stiprāka, ja pieņem visus, kas dzīvo valstī," savu viedokli par Latviju izsaka Modesta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!