Foto: Privātais arhīvs
Jaunais mūziķis Rihards Andris Bērziņš (attēlā), kurš ļoti daudzsološi uzsāka karjeru, atraktīvi enerģiskā imidža dēļ pat tiekot pie iesaukas "latviešu Bībers", negaidīti apstājies panākumu priekšā un vairs necenšas pārliecināt Latvijas klausītājus.

"Laikam esmu pazudis. Godīgi sakot - nav vairs iedvesmas. Šobrīd vairs necenšos muzikāli izpausties Latvijā, jo tas, kas te notiek, mani ļoti nesaista. Cenšos nelīst nevienam acīs, lai mani heiteri mani aizmirst," sarunā ar DELFI Izklaidi negaidītu vēsti atklāj Rihards.

Mūziķis, kurš plašu popularitāti guva pēc dalības šovos Koru kari un Jaunā talantu fabrika, bet gada sākumā ar labiem panākumiem startēja Supernova 2015 konkursā, pusfinālā iegūstot augsto astoto vietu, spriež, ka, raujoties uz dažādiem muzikālajiem šoviem, viņš pats par sevi radījis nepareizu priekšstatu.

"Esmu sapratis, ka ar šoviem gūt popularitāti nav labi. Piemēram, Lauris Reiniks, Dons un Prāta vētra savu ceļu atraduši bez šovu palīdzības," spriež Rihards, piebilstot, ka kā dzīves mācību dalību šovos gan nenožēlo.

Rihards noguris no "Bībera" imidža un plāno visu sākt no baltas lapas valstī, kur neviens nezina viņa muzikālo priekšvēsturi.

"Plānoju braukt uz Lietuvu, lai piedalītos Lietuvas X-Faktorā. Gribu paskatīties, kā mani uzņem no nulles, sākt no baltas lapas valstī, kur mani nezina.

Esmu sapratis, ka ar mūziku Latvijā pelnīt naudu nevar. Tirgus šeit ir pārāk "omulīgs un mājīgs". Otrs iemesls, kāpēc vairs netēmēju uz Latviju - man patīk radīt mūziku angļu valodā, bet latviešiem patīk dziesmas latviešu valodā.

Tāpēc mans mērķis ir starptautiskais tirgus. Man ir kontakti arī Anglijā un Vācijā," apņēmības pilns darboties ir talantīgais puisis, kurš sevi Eiropai plāno piedāvāt deju mūzikas lauciņā.

Latvijas faniem laiks sasparoties - mūziķis jūtami saskumis par to, ka viņam šeit netrūkstot heiteru, bet viņa mākslas cienītāju savukārt esot visai maz. Puisis turpinās aktīvi darboties ārzemēs, un, kas zina - varbūt pēc panākumiem ārvalstīs viņu beidzot novērtēs arī dzimtenē.

Paralēli pasaules iekarošanai jaunais talants cer turpināt izglītoties. Rihards šogad beidzis vidusskolu, un viņa tālākajos plānos ietilpst studijas sfērā, kas saistīta ar producēšanu un menedžmentu. "Esmu iekšā šajā industrijā, nekur citu sevi neredzu," no mūzikas nepazust sola Rihards.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!