Foto: Reuters/Scanpix
Sestdien, 25. oktobrī, savu 30. dzimšanas dienu svin viena no mūsdienu populārākajām dziedātājām pasaulē – amerikāniete Keitija Perija (attēlā), kura popmūzikas apritē ir jau kopš 17 gadu vecuma.

Mūsdienu šovbiznesā mūzikai ir otršķirīga nozīme - visu izšķir seksapīls, videoklipi, regulāra atkailināšanās, dibena un krūšu kratīšana, drēbju mainīšana, privātās dzīves skandāli, un Keitija šajā ziņā ir īsta meistare.

Karjeras laikā viņa ir izdevusi jau četrus studijas albumus, kļūstot par vienu no pirktākajiem mūziķiem pasaules vēsturē - viņa pārdevusi 11 miljonus savu albumu kopiju un 81 miljonu singlu kopiju.

Līdz ar to no finansiālā viedokļa Perija ir dižāka par The Doors, Nirvana, The Police, Red Hot Chili Peppers, Depeche Mode, Bobu Mārliju, Aretu Franklinu un pat savu konkurenti Lady Gaga.

Perija dzimusi Santabarbarā 1984. gadā kā Katrīna Elizabete Hadsone, un abi viņas vecāki bija garīdznieki. Tāpēc arī mazās Keitijas pirmā muzikālā aizraušanās bija tieši gospeļi. Taču 15 gadu vecumā viņa izdzirdēja Queen dziesmu Killer Queen, un viss viņas dzīvē mainījās.

Keitija sāka izkopt savu seksa simbola tēlu, iekļaujot tajā dažādus fetiša tēlus, tostarp Lolitu, un tas nostrādājis - tagad ļaudis nāk uz viņas koncertiem tīksmināties par puskailo ķermeni, bet pati Perija iekļauta Ginesa rekordu grāmatā kā cilvēks, kam ir visvairāk „sekotāju" tviterī.

No 2010. līdz 2012. gadam Perija bija precējusies ar angļu komiķi Raselu Brendu, taču laulību piebeidza Keitijas nevēlēšanās kļūt par māti un Rasela tieksme pārgulēt ar pilnīgi visām sievietēm.

Keitijas Perijas pirmais un pagaidām vienīgais koncerts Baltijā notiks Arēnā Rīga 2015. gada 15. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!