Foto: Mango

Pauls stāsta, ka katru gadu cilvēki runā, ka "Jaunais Vilnis" Latvijā notiek pēdējo reizi. "Ļaudis runā, ka festivālu pārcels uz Pēterburgu vai Kaļiņingradu," tā Pauls par visvairāk aprunāto konkursu.  

Sarunā ar "Mango" Pauls atklāj, ka tikai šovakar redzēs visu konkursantu sniegumus un tad arī varēs pateikt kaut ko vairāk. "Negribēju iet uz melnajiem mēģinājumiem, jo esmu saistīts ar žūriju un šovakar jau viss būs redzams," tā maestro.

Vaicājot, kādas ir pašmāju dziedātāja Dona izredzes, Pauls zina teikt, ka konkurence būs ļoti stipra. "Mums nebūs tik viegli kā pagājušogad, jo redzēju, ka ir ļoti spēcīgi vokālisti. Donam ir balss, bet ļoti spēcīgi dziedātāji no Armēnijas un Kanādas. Lai Dievs dod, ka Dons noturas. Es nemaz nepārdzīvoju, būtu ļoti labi, ja mēs iekļūtu pirmajā pieciniekā, jo nevaram katru gadu būt vieni no pirmajiem. Tā jau ir...paskatīsimies šovakar, jo pēc pirmās konkursa dienas, kā krievi saka, būs "namjoki". Donam uzstāšanās secības numuri ar nav sevišķi labi, viņš dziedās trešais, labāk būtu, ja viņš dziedātu konkursa vidusdaļā," prāto maestro.

Pauls kopā ar dziedātāju Laimu Vaikuli vakar kāpa uz skatuves un izpildīja pirmatskaņojumu, kas bija veltījums slavenajam krievu hitu vārdu autoram Mihailam Taņičam, kas šogad aizgājis aizsaulē. Taņičs, kas dzīvoja Jūrmalā, bija draugs visiem krievu mūziķiem. "Dziesmas teksts bija pēdējais, ko Taņičs uzrakstīja un nodeva Laimai, lai viņa to nodod manās rokās. Tā nu sanācis, ka šo dziesmu, kas ir par draugiem, abi ar Laimu uzrakstījām kā rekviēmu aizgājējam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!