Foto: Privātais arhīvs
Latvijas un daudzu citu valstu melnajā sarakstā iekļautais krievu dziedātājs Grigorijs Ļepss ir "sankciju upuris" – tā viņu nosaucis producents Kirils Čibisovs, kurš Krievijas medijam "Komsomolskaja pravda" atklājis mākslinieka zaudējumus.

Žurnāls "Forbes" aprēķinos par vislabāk atalgotajām Krievijas šovbiznesa zvaigznēm 2020. gadā dziedātāju Grigoriju Ļepsu ierindoja vislabāk pelnošo desmitniekā – tikai ar savu radošo darbību vien viņš gada laikā pelnījis 5,3 miljonus ASV dolāru.

Par viena vakara uzstāšanos viņš prasījis apmēram 120 tūkstošus eiro; vēl dārgāka māksliniece ir tikai Zemfira.

Kā tagad krievu presei atklāj koncertu producents Kirils Čibisovs, šābrīža sankciju dēļ Ļepss varētu būt zaudējis 20 miljonus dolāru, jo nu viņam liegta piekļuve saviem uzkrājumiem. Ļepss naudu glabājis bankās galvenokārt Londonā un ASV.

"Pēdējos divdesmit gadus Ļepss ir labi pelnījis, un naudu glabāja Londonā un Amerikā. Tagad dziedātājs nevar aizbraukt ne tur, ne tur. Visi viņa konti ir iesaldēti, viņam nav piekļuves naudai. Ļepss tur ir nevēlama persona. Skaidrs, ka ne jau savu pēdējo naudu viņš zaudējis, tomēr viņš ir sankciju upuris. Pēc manām aplēsēm, Grigorijs zaudējis apmēram 20 miljonus dolāru," skaidrojis producents.

Ļepss jau daudzus gadus iekļauts vairāku valstu melnajos sarakstos, Latvija viņu par nevēlamu pasludināja 2019. gadā. Iepriekš savā melnajā sarakstā viņu iekļāva Lietuva, pamatojoties uz aizdomām par viņa sakariem ar noziedzīgo pasauli.

ASV Finanšu ministrija jau 2013. gadā noteica sankcijas pret Ļepsu par viņa saistību ar "Eirāzijas noziedzīgo sindikātu "Brālīgais loks"". Melnajā sarakstā Ļepsu iekļāvusi arī Ukraina un Izraēla, kā arī Lielbritānija.

Pēc Krimas aneksijas Ļepss vairākkārt mēģinājis iegūt vīzu iebraukšanai Lielbritānijā, taču viņam vienmēr atteikts, 2015. gadā sūkstījās viņš.

Pēc tam, kad Krievija iebruka Ukrainā, virknei Kremlim pietuvinātu personu iesaldēti viņu līdzekļi ārzemēs, nav iespējams šo naudu izņemt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!