Foto: Privātais arhīvs

Aizvadītajā nedēļā pirmdzimto pasaulē laida par seksīgo Lee dēvētā dziedātāja Liene Brikouska, un, sekojot daudzu slavenu cilvēku piemēram, jaunā māmiņa par bērniņa audzināšanu savus fanus informē sociālajos tīklos.

Grūtniecības laikā Lienei īpaši cieša draudzība izveidojusies ar šova Latvijas princese pirmās sezonas uzvarētāju - blogeri un dūlu Katrīnu Puriņu, kura bijusi klāt arī Lienes dēliņa dzemdībās.

Arī pēc puisēna nākšanas pasaulē turpinās sadarbība starp jauno māmiņu un pieredzes bagāto dūlu - šonedēļ abas sievietes mazulītim veikušas tā saucamo saru dzīšanu, un Liene nav kavējusies arī ar dēla attēla publicēšanu, kurā puisēns iemūžināts procedūras laikā, pieplacis pie mātes krūts.

Saru dzīšana ir sena latviešu tradīcija, kas savulaik dēvēta arī par pirtāžām, - pēc bērna piedzimšanas viņu karsē pirtiņā un maigi ieper ar zāļu tējās izmērcētu zaru slotiņu.

Procesa rezultātā no bērna ādas "izlien" bārdas rugājiem līdzīgi sari - dziedzeri, kas grūtniecības laikā mazuli pasargājuši no izmirkšanas.

Saskaņā ar mediķu vērtējumiem saru dzīšana uzlabo mazuļa miegu, kā arī veicina viņa imunitātes stiprināšanu un citādi uzlabo bērna veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!