Foto: Reuters/Scanpix
Trīs mēnešus pēc skandalozās britu soulmūzikas dziedātājas Eimijas Vainhausas (attēlā) pēkšņās aiziešanas viņsaulē beidzot tapis zināms, ka 27 gadus vecās dziedātājas nāves iemesls bijis saindēšanās ar alkoholu.

Šonedēļ britu mediju rīcībā nonācis tiesu medicīnas ekspertu slēdziens, kas liecina, ka nāves brīdī dziedātājas organismā bijušas 4,16 promiles alkohola, un eksperti secinājuši, ka tieši lielā alkohola koncentrācija sievietes asinīs izraisījusi elpošanas apstāšanos, kas beidzās ar Vainhausas nāvi.

Tāpat patologanatomu slēdziens liecina, ka dzīvībai nozīmīgie orgāni Vainhausai nāves brīdī 27 gadu vecumā bijuši labā stāvoklī, narkotisku vielu pēdas viņas organismā nav atrastas, bet dziedātājas nāve oficiāli uzskatāma par nelaimes gadījumu.

Dziedātājai tuvās personas pēc viņas nāves stāstījušas, ka pirms savas nāves dienas Vainhausa, kura jau daudzkārt bija mēģinājusi atradināties no savām postošajām atkarībām, vismaz trīs nedēļas atturējusies no alkohola lietošanas, bet liktenīgajā dienā viņa tik pamatīgi piedzērusies, ka organisms šādu slodzi nav spējis izturēt.  

Portāls Mango jau vēstīja, ka 27 gadus vecā Vainhausa tika atrasta mirusi savās mājās Londona šī gada 23. jūlijā, bet dzīves pēdējos gados dziedātājas vārds medijos lielākoties bija pieminēts ne tik daudz saistībā ar viņas muzikālo karjeru, kā ar dažādiem skandāliem, kuros jaunā sieviete regulāri iekūlās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!