Foto: F64

Dziedātājs Valters Frīdenbergs (attēlā) vēl nav izšķīries no sava skatuves kompanjona Kažas jeb Kārļa Būmeistara, un jau tuvākajā laikā abi dosies uz rokgrupas AC/DC koncertu Varšavā. Savukārt vasaras vidū pāris vadīs X Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Valters stāsta, ka uz leģendārās grupas AC/DC koncertu viņš nolēmis braukt kopā ar skaļo fanu reisa autobusu. Lai arī iepriekš uz tuvākām un tālākām Eiropas pilsētām Valters devies arī ar savu automašīnu, šoreiz viņš ieplānojis uz koncertu doties ar autobusu, jo Polija neesot tā vieta, pa kuru viņš vēlētos vizināties ar savu auto.

"Turklāt uz koncertu dodos atpūsties ar saviem draugiem Elvi un Kažu. Izdomāju braukt ar autobusu, jo desmit gadus, kopš mācījos 10. klasē, neesmu braucis ar autobusu," savu izvēli pamato Valters.

Vaicājot, vai viens no iemesliem, lai uz koncertu Valters brauktu ar fanu reisu, nav arī alkoholisko dzērienu baudīšana, Valters smejot atklāj, ka par to gan vēl neesot domājis. "Paldies Dievam, bet par alkoholiķi gan vēl neesmu kļuvis, un tad jau redzēs, kad sapulcēsimies pirms došanās uz Varšavu, vai ko iedzersim, vai nē," viņš stāsta.

Dziedātājs atklāj, ka viņš vēlas redzēt divu pasaulē populāru grupu koncertus, kamēr vien to mūziķi vēl ir dzīvi. "Vieni ir AC/DC un otra ir grupa Eagles, kura gan šovasar nedodas tūrē pa Eiropu un uz Ameriku neesmu ieplānojis doties, bet noteikti vēl gribētu redzēt un dzirdēt viņu konci. Es neesmu fans, kuram ir aktuāli ietērpties ādas jakās un šortos - es esmu mūzikas fans. Man ir svarīgi redzēt "dzīvajā" AC/DC un svarīgi dzirdēt, kā džeki dod vaļā," stāsta Valters. 

Šovasar dziedātājam nav paredzēts pat atvaļinājums un izpaliks arī tālāki ceļojumi ārpus Latvijas, jo būs jāvada X Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku lielākie pasākumi.

"Jau esam pusi Latvijas izbraukājuši un klātienē tikušies ar dziesmu svētku dalībniekiem, veidojot par viņiem sižetus. Šī vasara solās būt karsta, jo nav tikai dziesmu svētki, bet arī darbs televīzijā un Putnu balles koncerti," skaidro Valters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!