Ceturtdien Rīgas krematorijā pēdējā gaitā tika pavadīts mākslinieks Mārtiņš Freimanis – tūkstošiem cilvēku stāvēja garā rindā pie sēru nama, lai teiktu atvadu vārdus, bet dienu vēlāk izdevniecības MicRec pārstāvji sabiedrībai ļāvuši ieskatīties bēru norisē, izsūtot publicitātes foto.

Organizēt atvadas no mūžībā aizgājušā mūziķa bija uzņēmušies viņa draugi un kolēģi - dziedātājs Lauris Reiniks ar ģimeni, dejotāja Aleksandra Kurusova un citi, bet par atvadu ceremonijas publicitāti rūpējās izdevniecība MicRec dzejnieka Guntara Rača vadībā.

Dienu pirms piemiņas pasākuma kompānija MicRec pašmāju medijiem izsūtīja informāciju, ka pēc Freimaņa tuvāko cilvēku lūguma Krematorijā tiks liegta iespēja filmēt un fotografēt.

"Tā būtu bijusi arī Mārtiņa vēlme, par to ir pārliecināti tie, kuri viņu patiešām pazina," tika teikts paziņojumā, kurā tika arī solīts medijiem pēc pieprasījuma izsūtīt bildes, "kuras tuvākie cilvēki vēlēsies publicēt".

Dienu pēc atvadām, kuras apmeklēja tūkstošiem Mārtiņa daiļrades cienītāju, kolēģu un draugu, Mikrofona ierakstu pārstāvji presei izsūtīja neatkarīga fotogrāfa radīto reportāžu no Krematorijas telpām, bet pats Račs MicRec sociālā mikrobloga vietnē publicēja ierakstu "Mārtiņa pēdējais šovs uz šīs zemes" ar linku, kas veda uz Doremi.lv mājas lapā izvietotām bēru bildēm.

Par pāragri mirušo mūziķi Latvijā sēro tūkstošiem cilvēku - viņa dziesmas tiek atskaņotas gandrīz visās pašmāju radiostacijās, MicRec pārstāvji jau paspējuši paziņot, ka drīzumā, protams, iznāks neilgi pirms Mārtiņa nāves viņa un Rača sastādītā labāko dziesmu izlase, kā arī tiek plānoti dažādi piemiņas pasākumi gan Rīgā, gan Liepājā.

Mūziķa pelni pēc kremēšanas tiks nogādāti Liepājā - tur 7. februārī, Freimaņa 34. dzimšanas dienā, notiks vēl viens atvadu pasākums no tautā mīlētā mākslinieka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!