Foto: Publicitātes foto

Aizvadītās nedēļas nogalē vienlaicīgi ar Zvejnieksvētkiem Rojā šogad notikusi Kabriokluba rīkotā "Kabrioletu parāde", kurā žūrija, kas sastāvēja no vairākiem Latvijā populāriem cilvēkiem, noteica šī gada atraktīvākos braucamos.

Kabrioletu karnevāls šovasar noticis jau piekto gadu, un tā tematika šoreiz bija Zvejnieksvētki, taču dalībnieki bija izvēlējušies savos tērpos un automašīnas dekoros apspēlēt arī citas tēmas.

Kabriokluba prezidents Jānis Timofejevs jeb Garjānis, kurš tikai nedēļu pirms svētkiem atgriezās Latvijā no pusotru gadu ilgušā ceļojuma pa Norvēģiju un Zambiju, bija iejuties meksikāņu tūrista tēlā, iepriekšējo karnevālu laureāte Gunita Uiska ar savu draudzeņu kompāniju no dzelmes bija iznirusi zelta zivtiņas tēlā, bet Imants Lejasmeiers ar mazmeitu, balto suni un sarkano džipu bija Sarkangalvīte, vecmāmiņa un vilks. Tāpat piedalījās milices, mincīši un citas atraktīvas komandas.

Kabrioletu kolonnas braucienu, kas veda caur Rojas centra lielākām un mazākām ieliņām, ar ziediem un ovācijām sveikt bija iznākuši gan vietējie iedzīvotāji, gan arī Zvejnieksvētku viesi un parādes skatītāji no citām pilsētām. Parādē piedalījās kopā divdesmit dalībnieku.

Atraktīvos dalībniekus vērtēja dziedātāja Olga Rajecka, autorallists Jānis Āzis, šovbiznesa darbone Ilze Eriņa jeb Gee, kā arī diētas ārste un spēkratu mīļotāja Lolita Neimane un autosportists Valts Zvaigzne ar dziedātāju LieniCandy, kuri arī paši atradās parādes priekšgalā.

Svētku dalībnieki cīnījās par balvām piecās nominācijās. Titulu "Jautrākā ekipāža" ieguva kandavnieki ar Ģirta Miķelsona vadīto Padomju Savienībā ražoto bobiku un komandu Pirātu kokteilis. Vislabāk dekorētā auto apbalvojumu ieguva Normunds Brakšs un Zivis. Kauss par labāko karnevāla tērpu tika Milicistēm.

Par "Gada kabrio" tika atzīts Dina Bergmaņa-Berģa vadītais, paša būvētais kabriolets Jāņu nakts krāsā. Galveno balvu un titulu "Gada kabrio ekipāža 2011" ieguva Mārtiņa Sviķa un Ilonas Asrijancas vadītais kabrioletu pāris, kuru dekorējums bija improvizācija par tēmu "Tikko precējušies".

Noslēdzoties kabrioletu parādes programmai, tās dalībnieki pievienojās Zvejnieksvētku svinētājiem un baudīja Otras puses, Labvēlīgā tipa un citu grupu koncertus, kā arī uguņošanu un diskotēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!