Foto: AFP/Scanpix

Svētdienas naktī Losandželosā notika ikgadējā Grammy balvu pasniegšanas ceremonija, kurā, kā jau ierasts šāda līmeņa svinīgajos pasākumos, tikpat svarīga kā balvu sadale bija arī tērpu izrādīšana.

Lielu uzmanību šī gada Grammy balvu pasniegšanas ceremonijā piesaistīja amerikāņu dziedātājas un grupas The Black Eyed Peas dalībnieces Fērgijas tērps - viņa svinīgajam notikumam par godu bija izvēlējusies oranžu Žana-Pola Gotjē darinātu tērpu, tomēr stila eksperti kritiski izturējās pret faktu, ka zem kleitas bija redzama melnā apakšveļa.

Tāpat īstu vētru uz sarkanā paklāja sacēla ekscentriskās reperes Nikijas Mināžas parādīšanās - uzlecošā zvaigzne svinīgo ceremoniju apmeklēja asinssarkanā Versace apmetnī, bet par pavadoni dziedātāja bija izvēlējusies pāvesta tērpā uzcirtušos kungu.

Stila eksperti gan atzinuši, ka ar īpašu oriģinalitāti Nikija vis nav izcēlusies - ne velti šo dziedātāju dēvē par Lady Gaga stila atdarinātāju, un, lai gan Lady Gaga ar pāvestu ballītēs nav ieradusies, kristiešu kacināšana ir viena no viņas iecienītākajām nodarbēm.

Gana lielu kritiku izpelnījās arī zviedru popmūzikas zvaigzne Robina, kura, pēc ekspertu domām, svinīgo ceremoniju bija apmeklējusi pilnīgi neizprotamā tērpā - brūnos zābakos uz platformas, baltā T-kreklā un svārkos ar pagarinātu aizmugurējo daļu.

Protams, arī šajā ceremonijā netrūka gana daudz dāmu, kuras iziešanu sabiedrībā vēlējās apvienot ar sava ķermeņa dailes izrādīšanu - atklātāko tērpu kategorijā izceļama ir dziedātāja Rianna, kura nesen daudziem par pārsteigumu kļuva par blondīni, kā arī grupas Maroon 5 dziedātāja Ādama Levaina draudzene, modele Anne V., kuras tērps atsedza viņas kāju gandrīz līdz intīmākajai ķermeņa vietai.

Tāpat gana pikantu tērpu bija izvēlējusies par popmūzikas ikonu dēvētā dziedātāja Sindija Lopere, kura par spīti saviem gadiem nevairījās pa sarkano paklāju defilēt kleitā ar ļoti atklātu izgriezumu, bet par īpašu drosmi tiek uzteikta krievu izcelsmes dziedātāja Saša Gradiva (attēlā), kura ceremonijā ieradās, rotājusies ar plastmasas ložmetējiem.

Grammy balvu pasniegšanu aizēnoja sēras par dziedātājas Vitnijas Hjūstones nāvi, bet visvairāk balvas šogad saņēma dziedātāja Adele (par to sīkāk lasiet šeit).

Galerijā: ieskats Grammy balvu pasniegšanas ceremonijas neveiksmīgāko, kā arī stila ekspertu atzinīgi novērtēto tērpu parādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!