Foto: Vida Press
Anglijas galvaspilsētā šobrīd norisinās ikgadējā Londonas Modes nedēļa, kurā pārstāvēti daudzi prominenti un skandalozi dizaineri, un vienu no pārsteidzošākajām skatēm, kā ierasts, sarīkojusi dizainere Pema Hoga.

Skandalozā modes māksliniece ne reizi vien publiku pārsteigusi ar savām "trūcīgi" ģērbtajām modelēm, un arī viņas šī gada rudens/ziemas kolekciju prezentējušas modeles, kurām ne vienmēr zem apģērba bija uzvilkta apakšveļa.

Ar visai brīvdomīgu dzīvesveidu Hoga izcēlusies jau kopš studiju laikiem Glāzgovas Mākslas skolā - tolaik viņa pievienojās savai pirmajai rokgrupai Rubbish, kas bieži vien iesildīja leģendārāko īru dzērājfolkmūzikas grupu The Pogues.

Savu pirmo kolekciju Hoga prezentēja 1981. gadā, bet astoņdesmitajos daudz sadarbojās ar labākajiem pankroka un new wave mūziķiem un strādāja, piemēram, pie Sjuksijas Sjū (The Banshees) un Deboras Harijas (Blondie) stila.

Šobrīd Hogas darinātos tērpus valkā tādas slavenības kā Lady Gaga, Rianna, Lilī Allena, Keita Mosa, Naomi Kempbela un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!