Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien, 12. janvārī, Beverlihilzā pulcējās kinoindustrijas veiksmīgākie darboņi, lai piedalītos Holivudas Ārvalstu preses balvas Zelta globuss pasniegšanas ceremonijā, un, kā jau tas ierasts, liela uzmanība tika pievērsta daiļā dzimuma pārstāvju tērpiem, no kuriem daži atzīti par īpaši neveiksmīgiem.

Protams, arī šajā ceremonijā vairākas dāmas bija izvēlējušās ierasties bez apakšveļas - tērpi, kuru valkāšana liedz biksīšu un krūšturu uzvilkšanu, ir kļuvuši par pēdējā laika aktuālāko modes tendenci, un Zelta globusu pasniegšanas pasākumā tādus bija izvēlējušās vairākas daiļavas.

Par apsriestākajiem šīs tendences piemēriem kļuva modeles Mirandas Kerras un britu aristokrātes, modeles un sabiedrības dāmas lēdijas Viktorijas Hērvijas tērpi.

Lai gan Kerras kleita, kurā viņa apmeklēja ceremonijas ballīti, ar iespaidīgo sānu šķēlumu kritiķu vidū tika atzīts par gana gaumīgu, Hērvijas gandrīz caurspīdīgais tērps ārvalstu modes un stila ekspertiem liek uzdot jautājumu - par ko dižciltīgā sieviete ir domājusi, uz šādu pasākumu izvēloties tik atklātu tērpu?

Šoreiz modes ekspertu nežēlastībā kritusi arī aktrise Sandra Bulloka - lai gan viņa parasti izceļas ar eleganci un pārdomātiem tērpiem, šoreiz kinozvaigzne bija izvēlējusies tik dīvaina piegriezuma tērpu rozā, zilos un melnos krāsu toņos, kas viņas figūru padarīja neizteiksmīgu.

Tāpat par neveiksmīgu atzīta Džūlijas Robertsas izvēles - nezināmu iemeslu dēļ viņa pie elegantā melnā tērpa bija uzvilkusi baltu blūzīti, kas, pēc ārvalstu ekspertu vērtējuma, viņai licis izskatīties pēc viesmīles.

Bada spēļu filmu zvaigzne Dženifera Lourensa kritikas devu saņēma par neveiksmīgo aksesuāru izmantošanu - viņa bija izvēlējusies baltu Dior kleitu, ko apņēma melnas jostiņas ap vidukli un zem dibena. 

Arī Harija Potera filmu iemīļotās varones Hermiones atveidotājas Emmas Vatsones kleita tikusi pretrunīgi vērtēta - viņa bija ieradusies sarkanā tērpā bez aizmugurējās daļas, un zem visnotaļ elegantā tērpa vīdēja melni legingi, kas modes ekspertiem licis neizpratnē raukt pieres.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!