Foto: Vida Press
Amerikāņu radio un televīzijas personība Hovards Šterns pirmo reizi divu gadu laikā izgājis publiskā vietā satikt draugus un papusdienot. Viņš no savām mājām nebija izgājis divus gadus, paraniski baidoties saķert Covid-19 infekciju, raksta "Page Six".

68 gadus vecais Hovards Šterns no publikas acīm pazuda 2020. gadā, kad pasauli pārņēma Covid-19 pandēmija. Šterns ir bacilofobs jeb cilvēks, kurš paniski baidās no mikrobiem un infekcijām.

Šterns savās mājās iebarikādējās 2020. gada martā. Aizvadītajā sestdienā viņš pirmo reizi izgājis publikā, lai pavakariņotu restorānā kopā ar Dženiferu Anistoni, Džimmiju Kimmelu un citiem saviem draugiem.

"Viņš tur bija pat bez sejas maskas," izteicies kāds notikuma aculiecinieks. Šterns restorāna apkalpotājiem vēstījis, ka šīs ir viņas pirmās vakariņas restorānā kopš 2020. gada.Tiesa, šogad viņš dažkārt ticis manīts, pastaigājoties vienatnē pa apkaimi.

Pirmdien savā radiošovā (tas tiek raidīts no viņa mājām jeb "bunkura" Southemptonā) Šterns teica, ka viņam bijusi emocionāli un fiziski nogurdinoša nedēļas nogale.

"Pirmo reizi divu gadu laikā es izgāju no mājas cilvēkos. Man tas bija daudz par daudz. Es taču neesmu bijis ārā divus gadus," vēstīja viņš.

Uz vakariņām izraēliešu virtuves restorānā Šternu un viņa sievu uzaicināja draugs šovmenis Kimmels; sieva uzreiz paudusi sajūsmu, taču viņš ne: "Teicu, ka nevēlos iet. Ļoti baidos saslimt ar kovidu. Zinu, ka mūsu prezidents teicis, ka pandēmija ir beigusies un visi var staigāt bez maskām, tomēr es joprojām vienkārši nevēlos saslimt."

Lai gan Šterns un viņa kundze ir vakcinēti pret Covid-19, viņš sevi raksturo kā superparanoiķi. Jau pandēmijas sākumā viņš iebarikādējās mājās un nosauca tās par "apokalipses bunkuru". Nedaudzajiem viesiem nācās uzrādīt negatīvu kovida testu un ierasties īpašajos aizsargtērpos.

Šterna draugs Kimmels izteicies, ka viņam ar sievu nācies veikt pat divas pārbaudes, lai dažas dienas padzīvotu pie drauga un, ja no ēku kompleksa biji izgājis, atgriezties vairs nedrīkstēja.

Savā šovā 2021. gada novembrī Šterns teica: "Manā ieskatā Covid-19 joprojām turpinās. Neesmu atstājis māju, jo nevaru saprast, kā sevi integrēt. Šajā laikā neesmu saslimis ar kovidu. Bet es baidos, ka saslimstot tieši es būšu tas, kurš nomirs. Pat ja tagad cilvēki vairs tik daudz nemirst."

Šterns vislabāk jūtas kā vientuļnieks, dodot priekšroku palikt mājās ar sievu un kaķiem. Viņš dzīvniekiem dod pagaidu mājas, katru gadu izglābjot ap 200 kaķu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!