Foto: DELFI
Ceturtdienas, 8. decembra vakarā, noslēdzās sociālā projekta "Caur ērkšķiem uz…" piektā sezona, par kuras uzvarētāju kļuva 24 gadus vecā Madara no Rēzeknes. Viņa "Ērkšķos" nonāca uzreiz pēc priekšlaicīgas atbrīvošanas – pirms četriem gadiem viņu notiesāja par dalību kāda vīrieša slepkavībā.

Uzvarēja Madara, kura šovā cerēja savaldīt savu karstasinīgo raksturu – tas bieži sagādājis nepatikšanas gan pašai, gan citiem. Madara kopā ar savu paziņu 2016. gadā Jelgavā dzērumā piedalījās kāda vīrieša slepkavībā, par ko viņai 2018. gadā piesprieda piecus gadus cietumsoda. Jaunā sieviete priekšlaicīgi tika atbrīvota no soda izciešanas, paliekot probācijas dienesta uzraudzībā.

Otrajā vietā ierindojās Marija, bet trešās vietas gods tika trīs bērnu māmiņai Kristīnei.

"Esmu šokā. Esmu pateicīga projektam un pārliecināta, ka turpmāk man viss ies tikai uz augšu," sacīja Madara, kurai kā uzvarētājai pienācās arī vairākas balvas.

Madara raksta dziesmas un sapņo par mūziķes karjeru, tāpēc īpaši gandarīta ir par iespēju ar "Ērkšķu" palīdzību attīstīt savu muzikālo talantu. Nu ar hiphopa apvienības "Kreisais krasts" mūziķa Denisa Stepanova atbalstu Madarai būs iespēja ierakstīt savu dziesmu profesionālā ierakstu studijā.

Otrajā vietā ierindojās ekspresīvā un dvēselē trauslā Marija, kuras pagātnē piedzīvotie pāridarījumi atstājuši neizdzēšamas sekas viņas dzīvē. Marija šovā cerēja vairot savu sievišķību. Kā skatītāji varēja pārliecināties "Ērkšķu" lielajā finālā, viņai tas patiesi ir izdevies, jo Marija visus pārsteidza ar košām tēla pārvērtībām. Marija balvā saņēma iespēju tikt pie jauniem zobiem.

Trešās vietas ieguvējai, trīs bērnu māmiņai Kristīnei, kura piedzīvojusi seksuālu vardarbību un dzīvi bērnunamā (un tāpēc pastiprināti dzēra), projekts dāvāja atkarību un narkoloģijas speciālistu konsultācijas, valodas un autovadītāja kursus.
15. decembrī "STV Pirmā!" ēterā būs vērojama īpaša sērija, kā pusgadu pēc dalības šovā (tas tiek filmēts vasarā) mainījušās visu 11 šova dalībnieču dzīves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!