Foto: Reuters/EPA/Scanpix/LETA

Krievu miljardieris, futbola kluba "Chelsea" īpašnieks Romāns Abramovičs drīzumā pa ūdeņiem slīdēs jaunā, īpaši glaunā superjahtā.

Vācijas ostas pilsētā Brēmerhāfenē kuģu būvētavā "Lloyd Werft" šobrīd būvniecības nobeiguma fāzē atrodas jahta "Solaris", kas būs trešā superjahta miljardiera Romāna Abramoviča īpašumā, ziņo ārvalstu mediji.

Topošā "Solaris" jahta gan būs par pārdesmit metriem īsāka nekā viņam jau piederošā jahta "Eclipse". "Solaris" ir 145 metrus gara, kurpretī esošā jahta ir 162 metrus gara. Kopumā šī būs trešā jahta miljardiera īpašumā.

Uz jaunās superjahtas klāja ērti varēs izmitināties 36 cilvēki. Tai ir astoņi klāji un kopumā 48 kajītes, paredzot vietu arī ap 60 cilvēku lielam apkalpes personālam. Precīza jahtas cena nav zināma, bet speciālisti lēš, ka "Solaris" īpašniekam izmaksājusi vismaz 500 miljonus eiro.

Romāns Abramovičs jau ilgstoši atrodams "Forbes" pasaulē bagātāko cilvēku sarakstā, bet savā dzimtenē Krievijā viņš ierindojas desmitajā pozīcijā starp turīgākajiem krievu vīriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!