Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Tehnoloģiju magnāta, miljardiera Bila Geitsa paziņojums par laulības šķiršanu bija pārsteigums daudziem. Taču laulāto bagātību sadale, visticamāk, noritēs bez jebkādām drāmām, ziņo CNN.

Dženna Sahadi, CNN Biznesa nodaļas analītiķe, savā publikācijā vēsta: visticamāk, nekādu lielu uguņošanu Geitsu pāra šķiršanās neradīs. Pirmkārt jau tāpēc, ka Geitsi ir noslēguši laulības līgumu vēl pirms publiskā paziņojuma par laulības krahu.

Melinda Geitsa šonedēļ tiesā Vašingtonā iesniedza laulības šķiršanas prasību kopā ar laulības līgumu, kura saturs gan ir konfidenciāls, bet tas ir tiesai saistošs, ja vien tā kādu iemeslu dēļ neuzskatīs, ka līgums ir netaisnīgs pret vienu vai otru pusi. Līgums paredz "strīda mierīgu izšķiršanu", raksta CNN.

Geitsi pie šī līguma, visticamāk, strādājuši jau ilgi pirms publiskā paziņojuma par šķiršanos, norāda šķiršanās advokāts Ričs Keisidijs, kurš gan pats Geitsus nepārstāv (ne Melindas, ne Bila Geitsa advokāti līdz šim nav atbildējuši uz mediju jautājumiem par šķiršanās niansēm). Keisidijs skaidro, ka Geitsu vienošanās ir raksturīga ļoti turīgiem pāriem, kuru šķiršanās paredz lielu aktīvu pārdali. "Tas, ka Geitsiem jau ir šāds līgums, liecina par to, ka viņi ar saviem advokātiem vairākus mēnešus to ir likuši kopā," spriež Keisidijs.

To, ka bagātību pārdale būs bez skandāliem, apliecina vēl viens slavenību šķiršanās advokāts Viljams Breslovs. "Ir simtprocentīgs pamatojums tā domāt, jo viņi abi turpinās strādāt kopā kā līdzpriekšsēdētāji un pilnvarnieki Bila un Melindas Geitsu fondā. Viss pārējais arī liecina, ka viņi turpinās izturēties tādā pašā civilizētā veidā, kādā izturējās laulības gaitā," spriež advokāts.

"Bloomberg" miljardieru indeksā dienu pēc paziņojuma par šķiršanos Bila Geitsa turība novērtēta 145 miljardu ASV dolāru vērtībā. Savukārt "Wall Street Journal" trešdien ziņoja, ka Geitss nupat sievai pārsūtījis divus miljardus dolāru "AutoNation Inc." un Kanādas nacionālā dzelzceļa akcijās. Iepriekš daudzkārt izskanējis, ka Geitsi savas turības lielāko daļu tāpat atvēlēs filantropijai.

"Kad mums ir darīšana ar milzu bagātībām, ir vienalga, vai kāds no pāra iegūst 50%, 54% vai 46% laulības īpašuma. Viņu dzīvē tam nudien nav nozīmes, jo viņiem jebkurā gadījumā būs pietiekoši daudz līdzekļu, lai darītu, ko grib," spriež Daniels Džafe, vēl viens šķiršanās advokāts, kurš pārstāv ļoti turīgus augstākā līmeņa klientus.

Šķiršanās gadījumos strīdi parasti rodas tad, kad ir jautājumi par aizbildnību pār bērniem vai arī ne pārāk daudz dalāmas naudas un aktīvu. Šie aspekti neattiecas uz Bilu un Melindu Geitsiem – viņu trīs bērni ir jau pieauguši, un visa Geitsu saime ir vieni no pasaulē bagātākajiem cilvēkiem. Geistu pāra laulības līguma nianses, visticamāk, nekad atklātībā nenonāks, secina CNN.

65 gadus vecais "Microsoft" dibinātājs ar Melindu Frenču apprecējās 1994. gadā. Pāris sāka satikties 1987. gadā. Viņiem ir trīs bērni - Dženifera, Fēbe un Rorijs Geitsi.

3. maijā miljardieris publiskoja paziņojumu, ka viņa un sievas laulībai pienācis gals.

"Pēc ilgām pārdomām un liela darba pie mūsu attiecībām mēs tomēr esam pieņēmuši lēmumu izbeigt mūsu laulību. 27 gadu laikā esam izaudzinājuši trīs lieliskus bērnus, izveidojuši labdarības fondu, kas strādā visā pasaulē un palīdz cilvēkiem veidot veselīgākas, labas dzīves. Mēs turpināsim kopā darboties šajā fondā, bet mēs vairs nevaram augt kā pāris kopā šajā nākamajā mūsu dzīves fāzē. Lūdzam saglabāt privātumu attiecībā uz mūsu ģimeni," tviterī vēstīja Bila Geitsa konts, kuram ir teju 55 miljoni sekotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!