Foto: Privātais arhīvs

Kopš 2005. gada skatītāji visā pasaulē, tai skaitā Latvijā, seko līdzi Sietlas ārstes Mereditas Grejas un viņas kolēģu saspringtā darba un piesātinātās privātās dzīves līkločiem. Taču izskatās, ka pēc 19. sezonas "Grejas anatomija" paliks bez iemīļotās varones, portālu "Delfi" informē "Fox Life" pārstāve Tija Ezeriņa.

Aktrisi Elenu Pompeo, kura spēlē Mereditu Greju, varēs redzēt tikai astoņās 19. sezonas sērijās. Elena nu jau strādā pie cita seriāla, kura pirmizrāde gaidāma 2023. gadā.

Dakteres aiziešana seriālā tiek izskaidrota ar to, ka Meredita ir pieņēmusi darba piedāvājumu un turpmāk strādās Bostonā, kur nodarbosies ar Alcheimera slimības izpēti. Elena gan joprojām paliek seriāla izpildproducente. Starp citu, viņas balss arī joprojām būs dzirdama katras 19. sezonas epizodes beigās, tādā veidā daļa viņas turpinās piedalīties seriālā.

"Esmu mūžīgi pateicīga par mīlestību un atbalstu, kuru jūs izrādījāt man, Mereditai Grejai un seriālam visu 19 sezonu garumā. Jūs zināt, ka šovam ir jāturpinās un es noteikti kādreiz nākšu ciemos," savā "Instagram" kontā ierakstīja Pompeo, tādējādi apstiprinot to, ka pēc vairāk nekā 400 epizodēm viņa vairs nebūs "Grejas anatomijas" galvenā varone.

Jāpiebilst, ka Pompeo un viņas varone ir viena no nedaudziem "Grejas anatomijas" ilgdzīvotājiem. Bez viņas vēl tikai divi aktieri ir redzami visās 19 sezonās. Tie ir Čandra Vilsone (Miranda Beilija) un Džeimss Pikens jaunākais (Ričards Vēbers).

Elena ir itāļu un īru izcelsmes amerikāņu aktrise, kurai patlaban ir 53 gadi. Loma "Grejas anatomijā" kļuvusi par viņas veiksmīgāko un slavenāko darbu. Pašlaik viņa tiek uzskatīta par vienu no vislabāk apmaksātajām ASV televīzijas aktrisēm. Taču viņa nepārprotami bija apņēmusies darīt visu, kas nepieciešams, lai beidzot savu dalību projektā izbeigtu, un intervijā izdevumam "Insider" Pompeo pirms dažiem gadiem atzina, ka "cenšas visus pārliecināt, ka seriālam jāpieliek punkts".

Jāteic arī ka, seriāla autori jau iepriekš veiksmīgi tikuši galā ar centrālo lomu izpildītāju aiziešanu. Piemēram, 11. sezonā gāja bojā Dereks Šepards, kuru spēlēja Patriks Dempsijs.

Pagaidām jauna, 20. sezona, nav oficiāli apstiprināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!