Foto: Kadrs no video
Miljonāre, mākslas kolekcionāre un mecenāte Dina Zuzāne savu Ķīpsalas savrupmāju nav izrādījusi plašākai publikai; izdevība tajā paviesoties bijusi vien ģimenei un tuvākajiem draugiem. Taču nu viņa savā elegantajā namā ielaidusi TV šova "Iečeko slavenību" komandu kopā ar Andri Buli.

Šarmantā Dina Zuzāne arī pēc šķiršanās no vīra, azartspēļu magnāta Jāņa Zuzāna, palikusi dzīvot pāra laulības laikā iekoptajā mājā Ķīpsalā. No ārpuses tā šķiet ne pārāk liela, taču pagalma pusē ir gan skaists dārzs ar strūklaku, gan stiklotas konstrukcijas ar baseinu un plašu terasi – tur saimniece pārsvarā sauļojas, kā arī uzņem viesus.

Protams, arī māksla mājas un dārza iekārtojumā tiek turēta īpašā godā. Vērtīgās glezno kolekcijas lepnums ir vairāki Vilhelma Purvīša darbi, bet īpaši mīļi Dinai ir Alekseja Naumova gleznotie Florences jumti – tie burtiski izstarojot dienvidu sauli un siltumu. Mājas saimnieces mīļākā vieta ir baseins ar terasi, kur Zuzāne bauda saules peldes. Viņa arī labprāt pati rosās virtuvē, kuras iekārtojumu ar profesionāļa aci savulaik augsti novērtējis pats Mārtiņš Rītiņš.

Mājas dizainu veidojusi arhitekte Zaiga Gaile. Nams un dārzs iekārtots pārsvarā klasiskā stilā, taču to atsvaidzina arī modernā dizaina elementi un mūsdienu mākslinieku darbi – tas, saimniecesprāt, rada vieglu un baudāmu atmosfēru, palīdz izvairīties no smagnējības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!