Foto: Privātais arhīvs
Aldis Kalniņš, kuru TV skatītāji savulaik iepazina humora šovos "Savādi gan", "Ak, kungs!" un "Brīnumzeme", nopietni pievērsies Dievam – viņš visur, kur iet, sludina par Jēzu un Bībeli, šonedēļ vēsta izdevums "Kas Jauns".

48 gadus vecais jokupēteris nu pārvietojas ar dievvārdu uz lūpām. Kā novērojis "Kas Jauns", komiķis par Jēzu steidzis vēstīt arī senajam draugam mūziķim Rolandam Ūdrim, kurš pēc smagās avārijas nu jau sešus gadus ir ar sadragātu veselību un piekalts ratiņkrēslam. Nesen kinoteātrī notika pirmizrāde dokumentālajai filmai par Ūdrīti "Hekabes jautājums", un pēc filmas noskatīšanās Kalniņš notupies pie viņa, lai sludinātu, ka "Jēzus ir tās durvis" un aicinājis draugu lūgties: "Jēzu, palīdzi man, atbrīvo!"

Taču tas vēl nav viss. Kalniņš paviesojies arī pie savas senās kolēģes Baibas Sipenieces-Gavares interneta šovā "Sviests manā galvā". Kā atzīmē "Kas Jauns", arī Sipeniecei ar Kalniņu saruna lāgā nav vedusies – visi temati sākušies un beigušies ar Bībeli un Dievu.

Tomēr Sipeniecei izdevies noskaidrot, ka bijušais cīņubiedrs nerosās kādā no zināmākajām draudzēm, bet gan neoficiālā, "kas dzīvokļos draudzējas". Tās esot tās īstākās, pavēstīja Kalniņš. Savu domubiedru kopu viņš gan nesauc par sektu. Kalniņš pats Bībeli no vāka līdz vākam izlasījis divas reizes, un, kā izrādās, garīgos meklējumos bijis jau "Mēmā šova" laikos.

"Tagad esmu atradis to, ko biju meklējis. Varētu par šo tēmu stendapiņu uztaisīt, lai sludinātu Dieva vārdu. Bet vēl jānobriest, jo uzskatu, ka vēl esmu kristietis-zīdainis," sarunā izteicās Kalniņš un apsolīja Sipenieci regulāri apgādāt ar citātiem no Bībeles, jo tas viņai palīdzēšot atvērt acis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!