Foto: Privātais arhīvs
Jaunas ziņas pienākušas no tālās Gabonas Āfrikā, kur par sievietes nobraukšanu ar motociklu tiesas priekšā stājās Latvijas pilsonis, Spānijas rezidents Daniels Vēzis. Puisis portālu "Delfi" informē, ka cietumsods, visticamāk, gājis viņam secen.

"Delfi" jau vēstīja, ka augustā divi ceļotāji, Latvijas pilsoņi Māra un Daniels, ceļu satiksmes negadījumā ar motociklu nāvējoši sabrauca kādu sievieti un pēc tam nokļuva lielās grūtībās – gan finansiālās, gan emocionālās. Jaunieši, kuri cita starpā nodarbojas ar amatieru pornofilmu uzņemšanu, lūdza ziedojumus, lai apmaksātu mirušās sievietes bēres un uzturēšanās izdevumus, kamēr gaida tiesu Gabonā. Tagad kļuvis zināms, ka pāra vislielākās bailes – reāls cietumsods motocikla vadītājam Danielam – viņiem gājis secen.

Jaunieši vēl gaida apstiprinājumu, taču viņu advokāts jauniešus informēja, ka, visticamāk, abiem tiks piemērota trīs mēnešu probācija, kā arī jāsamaksā tiesu izdevumi 200 tūkstoši Centrālāfrikas franku apmērā. Tie ir apmēram 300 eiro.

"Knapi nomaksāsim. Bez palīdzības no Lietuvas un Latvijas tas nebūtu bijis iespējami. Visu mūsu naudu jau samaksājām par kundzes bērēm, dzīvošanu šeit, tiesas tulkam un pārējām lietām. Ar finansēm drīzumā būs grūti," portālam "Delfi" saka lietā apsūdzētais Daniels.

Advokāts arīdzan rekomendējis steidzami, taču uzmanīgi pamest Gabonu. "Plānojam salabot motociklu un cerēsim, ka pietiks līdzekļu nokārtot Kongo vīzu. Ceram turpināt mūsu sapni un tikt vismaz līdz Dienvidāfrikai. Bet joprojām gaidām galējo tiesas lēmumu, vēl nekas nav oficiāli apstiprināts," skaidro puisis.

Interviju ar Daniela Vēža mīļoto sievieti un ceļojumu partneri Māru var lasīt šeit, savukārt pāra ceļojumam var sekot līdzi viņu izveidotajos soctīklu profilos šeit un šeit. Jaunieši ļoti priecāsies arī par ziedojumiem, lai savu piedzīvojumu – apceļot 35 Āfrikas valstis – varētu turpināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!