Foto: Vida Press
Ceturtdien Sautovorkas katedrālē Londonā kopā sanāca spožākās modes pasaules personības, lai vēlreiz godinātu decembrī mirušās modes dizaineres Vivjenas Vestvudas piemiņu, ziņo BBC.

Leģendārā un spilgtā angļu modes dizainere Vivjena Vestvuda mūžībā devās 2022. gada decembrī 81 gada vecumā. Savā pēdējā gaitā viņa izvadīta Derbīšīras baznīcā un atdota zemes klēpim mazpilsētā Tintvaislā, kur viņa uzauga, bet nu Londonā notika ikonas piemiņas dievkalpojums.

Vestvudas piemiņas pasākumu apmeklēja Viktorija Bekhema, Keita Mosa, Helēna Bonema Kārtere, Niks Keivs, Anna Vintūra un citi modes pasaules ļaudis. Pasākumam par godu lielākā daļa viesu bija tērpušies melnos toņos, tomēr netrūka arī tādu, kas izrādīja godu Vestvudai, saposušies īpaši krāsaini – tā, kā tas patika pašai Vestvudai.
Vivjena Vestvuda (1941-2022) kļuva slavena 70. gados kā panku kustības apģērba un stila radītāja (viņas otrais vīrs bija leģendārais Malkolms Maklārens, grupas "The Sex Pistols" menedžeris). Taču vēlākajos gados Vestvuda kļuva par vienu no ietekmīgākajām britu modes māksliniecēm, spējot savienot konservatīvo britu modi ar ķēdēm, saplēstām biksēm, apakšveļu, šņorzābakiem un citiem ielu apģērba elementiem.

Vestvudas radītie tērpi un to skates allaž ir bijis kaut kas vairāk nekā tikai elitāra apģērba parāde – viņa prata modi izmantot kā skatuvi un runāt par sev būtiskām sociālpolitiskām tēmām – vides piesārņojumu, globālo sasilšanu, kapitālisma kritiku, Brexit, seksualitātes un varas attiecības, un citām. Arī ārpus modes skatēm viņa bija kaislīga aktīviste, kas nepalika malā un skaļi pauda viedokli dažādos protestos.

Vivjenas Vestvudas dzīvesbiedrs un radošais partneris Andreass Krontālers pēc sievas aiziešanas medijiem sacījis, ka "turpinās dzīvot ar Vivjenu savā sirdī."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!