Foto: Vida Press
Mediji turpina aktīvi sekot līdzi tam, kā krievu miljardieris un oligarhs Vladimirs Potaņins (attēlā) ar bijušo sievu Natāliju pēc šķiršanās dala mantu. Bijušajiem dzīvesbiedriem jau vairākus gadus nav izdevies vienoties.

Vladimira un Natālijas 30 gadus ilgusī laulība, kurā pasaulē nākuši trīs bērni, tika izšķirta 2014. gadā, kad atklājās, ka miljardieris gadiem ilgi krāpis sievu ar savu asistenti Katju, kura arī slepus laidusi pasaulē viņa bērnu.

Tajā pašā gadā Vladimirs uzreiz apprecējās ar mīļāko, savukārt Natālija no bijušā vīra steidz pieprasīt pusi viņa bagātības. Tolaik oligarhs tika dēvēts par pašu turīgāko cilvēku Krievijā. Tiesa, viņš gan spītīgi apgalvoja, ka izdevuma "Forbes" dati esot nepatiesi un viņš esot knaps miljonārs.

Bijušie dzīvesbiedri jau vairākkārt tikušies tiesā, tomēr Natālijai nav izdevies panākt savu un iegūt pusi no oligarha bagātības. 2015. gada nogalē bijusī sieva medijiem klāstīja, ka Vladimirs slēpjot savus ienākumus, jo vēlas viņu atstāt bešā. Šķirtene sacīja, ka Potaņina advokāti un finanšu uzraudzītāji meistarīgi visu nokārtojuši tā, lai miljardieris izskatītos pliks un nabags.

"Forbes" Krievijas izdevums šomēnes vēsta, ka Natālija atkal vērsusies tiesā ar prasību. Viņa no bijušā vīra pieprasa 15 miljardus ASV dolāru, kā arī akcijas vairākos viņa pārvaldītajos ārzemju uzņēmumos. 14. jūnijā Maskavas tiesa izskatīs Natālijas prasību.
Foto: Vida Press

Potaņina bagātība pēc "Forbes" datiem šobrīd tiek lēsta 13 miljardos ASV dolāru, tādējādi viņš Krievijas bagātāko cilvēku topā ierindojas astotajā vietā.

Natālija pēc šķiršanās jau tikusi pie 4,8 miljoniem ASV dolāru, kā arī trīs zemesgabaliem ar saimniecības ēkām Maskavas apkārtnē.

Tiesa, šķirtene pēdējos gados vairākkārt meklējusi taisnību ne tikai Krievijas tiesā, bet arī tiesās ārzemēs, cenšoties iegūt pusi Potaņina bagātības, kā arī akcijas uzņēmumos "Norilsk Nickel" un "Interros International". Savukārt šī gada martā Natālija pieprasīja vairākus miljardus ASV dolāru lielu kompensāciju par akcijām uzņēmumā "KM Invest".

Savukārt britu izdevums "The Daily Mail" steidz vēstīt, ka, ja Natālijai izdosies panāk savu, šī kļūs par vēsturē pašu dārgāko šķiršanās prāvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!