Foto: Kadrs no video
Starp populārākajām latviešu "YouTube" blogerēm minama Beate Jonite – meitene, starp kuras zināmākajiem video ir skarba atzīšanās. Pirms gada vlogere atklāja, ka viņai par braukšanu dzērumā piespriests administratīvais arests, bet tagad Beate to izcietusi. Kā jau meitene bija solījusi saviem sekotājiem, par piedzīvoto īslaicīgās aizturēšanas izolatorā viņa arī atklāti pastāstījusi jaunā video.

Bea sava vloga jaunākajā 22 minūšu garajā video atklāj gan skaudrus faktus par nebrīvi, gan pozitīvās lietas, īpaši uzsverot – viņa vairs nejūtas kā tas pats cilvēks, kurš savulaik pārkāpa likumu.

Video Beata iemūžinājusi gan pošanos uz par "septītajām debesīm" dēvēto īslaicīgās aizturēšanas vietu Čiekurkalnā un atrādījusi līdzi ņemamās mantas, gan pēc piecas dienas ilgā soda izciešanas visai emocionālos kadros dalījusies sajūtās un pārdomās par piedzīvoto.

Beata neslēpj līdz šim savā dzīvē pazemojošāko pieredzi, kad policijas darbinieces lūgušas viņai pilnībā izģērbties un trīs reizes pietupties, lai pārliecinātos, ka nav paņemts līdzi nekas neatļauts.

Kā nepatīkamākās lietas izolatorā meitene minējusi netīrību, gultasveļas trūkumu un to, ka jādzer krāna ūdens. Tāpat nepatīkama bijusi nelaimes brāļu uzvedība, kuri pastaigu laikā izklieguši tur esošajām trim meitenēm nepieklājīgas frāzes un "uzvedušies kā zvēri".

"Tas bija ļoti pazemojoši," piedzīvoto raksturojusi Bea, atzīstot – viņai radies iespaids, ka tur esošie vīrieši nekad dzīvē nav redzējuši sievieti.

Foto: Kadrs no video
Pirmajā naktī esot bijis neiespējami iemigt, jo traucējusi allaž degošā gaisma, kas izraisījusi galvassāpes, un neērtā guļvieta, kas novedusi pie muguras sāpēm. Sakritis, ka soda izciešanas laikā meitenei bijušas mēnešreizes un sāpējis arī vēders.

"Man šķita, ka tajā naktī es nomiršu," emocionāli atzinusi Bea. Visu diennakti degošās gaismas problēmu Bea vēlāk atrisinājusi, aizsedzot acis ar ap galvu apsietu krūšturi. Psiholoģisko diskomfortu radījuši ieskrāpētie uzraksti, kas nepatīkamā veidā likuši just citu cilvēku pārdzīvoto.

Tiesa, skarbajā piedzīvojumā bijušas arī labas lietas. Blogere ļoti uzslavējusi ēdināšanu – pilnvērtīgais uzturs meiteni pat pārsteidzis, jo viņa atzīmējusi, ka ir vegāne, un katru dienu saņēmusi augļus, sulas un dārzeņus, kamēr citi ēdināti "ļoti neveselīgi".

"Man radās sajūta, ka viņi zina, kas es esmu, un viņi zina, ka es par to taisīšu video, un tāpēc viņi vēlējās atstāt labu iespaidu," pieļāvusi blogere. Arī uzraugi bijuši laipni, jo pati Bea tā izturējusies. Tie, kuri lamājušies un bļaustījušies, arī pretī saņēmuši tādu attieksmi.

Meitene izlasījusi vairākas grāmatas, kā arī pierakstījusi neskaitāmas lapas savā "cietuma dienasgrāmatā". Tāpat piespiedu miers bez modernajām ierīcēm un cilvēkiem ļāvis sakārtot domas un nonākt pie dzīvei svarīgām atziņām. Trešajā dienā viņu pārņēmusi vientulības sajūtas, bet, kā Beata atklāj video, tagad viņa daudz citādāk skatās uz brīvību un tām iespējām, kas viņai dotas.

Jau vēstīts, ka Beata par braukšanu dzērumā tika aizturēta aizvadītajā gadā pēc kādas no Rīgas modes nedēļas ballītēm, un, tā kā viņai bija jāatgriežas mācību iestādē Lielbritānijā, soda izciešana tika atlikta.

"Tā bija briesmīga situācija, ko vieglāk būtu atstāt starp mani un sev tuvākajiem, taču sajutu atbildību pret savu uzticīgo auditoriju – daudzi jaunieši šādas neapdomības dēļ zaudē dzīvības. Katrs mēdz izdarīt kaut ko nožēlojamu, bet, manuprāt, cilvēka raksturu atklāj tas, ko ar savu pieredzi dara tālāk," gada sākumā atklātā intervijā "Delfi Izklaidei" atklāja Beata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!