Foto: Privātais arhīvs
Aptuveni trešdaļa jeb 32% Latvijas iedzīvotāju šogad atzīmē Valentīndienu, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" februāra sākumā veiktā iedzīvotāju aptauja. Viņu vidū arī sabiedrībā zināmas sejas.

Puse no aptaujātajiem iedzīvotājiem norādījuši, ka Valentīndienu nesvinēs, savukārt atlikušie 18% atzīmēja, ka viņiem grūti pateikt. Aptaujas dati liecina, ka iedzīvotāji vecuma grupā no 18 līdz 29 gadiem, mājsaimnieces vai mājsaimnieki, iedzīvotāji ar salīdzinoši augstākiem ienākumiem uz vienu ģimenes locekli salīdzinoši biežāk ir norādījuši, ka atzīmēs Valentīndienu.

Lielākā daļa no aptaujātajiem - 59% -, kuri norādīja, ka svētkus 14.februārī atzīmēs, minējuši, ka to plāno darīt, pagatavojot ēdienu svētku pusdienām vai vakariņām. Katrs otrais (51%) Valentīndienas atzīmētājs plāno dāvināt nelielas dāvaniņas, savukārt katrs ceturtais - skatīties romantisku filmu vai klausīties romantisku mūziku.

Kā liecina pašmāju slavenību publiskotie soctīklu ieraksti, mīlestība tiek svinēta un publiski parādīta arī šogad. Tā, piemēram, fitnesa skaistuļu pāris Gints Valdmanis savai mīļotajai Jekaterinai jau veltījis vārdus, kas saistīti ar mūžīgu palikšanu kopā.

Bet mākslinieka Horena Stalbes mīļotā sieviete Lusīne tieši Valentīndienā izdomājusi parādīt jaundzimušo Horesu.

Populārais Didrihsonu pāris šos svētkus atzīmējuši pavisam pārdomāti – Nauris pat veltīja dziesmu savai Elīnai, bet kā ķirsītis uz svētku tortes, protams, bildes sirsniņdienas tematikā. Pāris svētkus pavadīja kādā viesu namiņā.

Bagātnieks Oļegs Fiļs kopā ar draudzeni Kristīni nesen atgriezās no slēpošanas kalnos, bet nu jau bauda siltumu Maldīvu salās. Kristīne dāsni dalās ar skatiem no turienes un saviem daudzajiem peldkostīmiem, taču akurāt Valentīndienu viņa svinēja skaisti izrotātā vannā.

Viens otram vēlreiz mīlestībā atzinušies Jānis Timma un Anna Sedokova. Sedokova saviem pieciem miljoniem instagrama sekotāju publiskoja kopbildi ar Jāni un parakstīja to latviski: "Es mīlu Tevi."

Publicitāti mīlošā viesnīcniece Linda Mūrniece šajā Valentīndienā "izlīdzējās" ar sadzīvisku kadru: sarkanas rozes plus kaķis uz galda.

View this post on Instagram

A post shared by Linda (@linda_murniece)

Bet Mūrnieces bijušais vīrs dakteris Hosams Abu Meri tikmēr svin mīlestību ar sievu Lindu. Abu Meri atziņa: "Dzīves nozīmīgie prieciņi: nesteidzīgi pastaigāt pa klusu Vecrīgu, ar pilnu sirdi mīlestības, un aizmirstot par visu, kas pasaulē apkārt notiek! Lai visiem vienmēr daudz mīlestības - mīliet un esiet mīlēti!"

Svētā Valentīna dienā pavasaris ienācis tautā mīlētās dziedātājas Olgas Rajeckas mājās.

View this post on Instagram

A post shared by Olga Rajecka (@rajecka)

Bet Linda Leen šajā dienā nākusi klajā skaistu sevis foto un aicinājumu: "Lai šodien kūst ledi un aizskalojas kultūrslāņi, kas stingumā kavē pateikt vienkārši – es Tevi mīlu!"

Ātrslidotājs Haralds Silovs 14. februāri atzīmē ar līgavas foto un šādiem vārdiem: "Viņa ir visgādīgākā un mīlošākā persona, kādu zinu. Īsts mīļumiņš," savu Elīnu cildina Silovs.

Par īpašu noskaņu parūpējies arī dziedātājs Lauris Reiniks, "pozējot" kopā ar Rozu un "Titāniku". Reinika vēstījums: "Un atkal tā diena ir klāt. Bet šogad citādāka...Rozai vai nu saknes ataugušas vai uzacis jāizravē. Kaut kas ir citādāk 100%. Es to redzu. Lai vai kāda situācija ir jūsu mājās un ar jums pašiem, atcerieties, ka tās nav lietas, kāpēc viens pārstāj mīlēt otru. Ja mīl, tad kaut vai bez zobiem. Ok, zobi tomēr būtu vēlami. Vismaz daži. Priecīgu Valentīndienu! Šovakar atkal filma būs jāskatās. Tradīcijas nemirst."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!