Foto: Privātais arhīvs
Par pašu populārāko latvieti pasaulē vismaz sociālajos tīklos var saukt tetovēto modeli Irēnu Straumi jeb Monami Frost (attēlā). Meitenes fanu skaits sociālajos tīklos jau tuvojas miljonam, un viņa pelna naudu, iedvesmojot pasauli ar savu unikālo stilu.

Savu pirmo tetovējumu Monami uztaisījusi apmēram 14 gadu vecumā. "Tas bija robots ar austiņām, un austiņas iespraustas sirdī. Ar domu ''klausies savā sirdī''. Vienmēr sapņoju par daudziem tetovējumiem, zināju, ka tas būs laika jautājums, līdz izdosies īstenot savus lielos plānus šajā jomā," sarunā ar DELFI Izklaide savus tetovēšanās pirmsākumus atklāj Monami.

Viņa smejas, ka nu viņas tetovējumus izskaitīt vairs neesot iespējams. "Es teiktu, ka man ir viens liels tetovējums pa visu ķermeni, kas vēl ir tapšanas procesā," smejas skaistā meitene. Un ķermeni ar zīmējumiem viņa izrotā, kad vien rodas tāda izdevība.

"Es tiešām mīlu tetovējumus. Esmu mākslas darbs procesā, un kas zina, kas būs tālāk. Bez tetovējumiem sevi vairs nevaru iedomāties, tā nebūtu es," spriež Monami. Viņas vīrs ir pazīstams un ļoti pieprasīts tetovēšanas meistars Anrijs Straume, tāpēc iespēju apgleznot savu ķermeņi Monami netrūkst. Tiesa, vīrs pēdējā laikā esot ļoti noslogots - viņa darba grafiks piepildīts jau piecus mēnešus uz priekšu.

Monami mīl visus savus tetovējumus, bet viņas mīļākais ir teksts uz pleca: "Greatness lies in the power of thought. Be limitless.", kas nozīmē "Varenība slēpjas domu spēkā. Esi neierobežots.". Tas esot arī tetovētās modeles dzīves moto.

Latviešu meitene jau piecus gadus mitinās Anglijā, Liverpūlē, kur nokļuvusi, kā pati smejas "uz dullo". Ikdiena tetovētajai modelei paiet saspringtā darbā - katru dienu jāatbild uz e-pastiem, jāšķiro un jāizvēlas dažādu zīmolu drēbes, kuras reklamēt foto sesijās.

"Daudzas apģērbu un ne tikai apģērbu firmas ar mani sadarbojas tādā veidā, ka taisām foto sesijas un es bildes lieku savos sociālajos tīklos, reklamējot tās saviem faniem. Visiem vienmēr interesē, ko es velku, tāpēc ļoti rūpīgi izvēlos, kādas drēbes un ko es vēlos reklamēt. To, kas nav īsti manā stilā, reklamēt atsakos.

Ik pa laikam plānojam foto sesijas, kuru plānošanā un arī fotografēšanā pati iesaistos. Ļoti daudz fotografēju pati, kā arī pusi sava laika pavadu, apstrādājot bildes," par savu ikdienu stāsta tetovētā modele.

Viņa smejas, ka reti kad ļauj to darīt pašam fotogrāfam - Monami patīk visu pašai kontrolēt, lai būtu droša, ka rezultāts ir maksimāli perfekts. Kopā ar vīru viņa filmē arī īsfilmas un strādā pie pāris interesantiem projektiem, ko drīzumā atrādīs pasaulei.

"Regulāri jāplāno arī braucieni ārpus valsts uz dažādām tetovēšanas konvencijām līdzi vīram, jāsatiek fani," stāsta skaistā meitene. Ļoti daudzi ar viņu vēlas kopīgus foto, bet jau prāvs pulciņš fanu uz savas ādas pat ietetovējuši Monami portretu. Arī piedāvājumu foto sesijām netrūkst - par Monami interesējas no Ņujorkas līdz Austrālijai.

Papildus šīm rūpēm, Monami jāveic arī parastās sievietes un jaunās māmiņas pienākumus - neparastajā ģimenītē aug burvīga meitiņa. "Meitiņu jāved uz skolu, jāgatavo maltītes, jāplāno iepirkumi, jāuztur māju kārtībā. Esmu ģimenes galva un atbildu par mājsaimniecību.

Vīrs vienmēr cenšas un grib palīdzēt, bet, kā jau minēju, man patīk visu kontrolēt, tāpēc gribu visu darīt pati. Tāpat viņš man ļoti palīdz, citādi es nespētu visu pavilkt," par savu ikdienu stāsta Monami.

Ik dienas ar viņas attēliem sociālajos tīklos dalās fanu simti, pie katras bildes ir desmitiem tūkstoši atzīmju "patīk", simtiem komentāru. Tā ir popularitāte, par kādu citas latviešu zvaigznes pagaidām var tikai sapņot. Un sirsnīgā Monami nepagurst.

"Brīžiem jau uznāk sajūta, kad gribas, lai pasaule mani liek mierā un ļauj kaut pusi dienas būt parastai meitenei. Bet pēc desmit minūtēm sajūta pāriet. Nodomāju - kas par muļķīgām domām - un turpinu močīt uz priekšu un darīt tik daudz, cik varu," stāsta slavenā latviete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!