11. maijā tiks atklāta skandalozā britu mūziķa un gleznotāja iesācēja Pīta Dohertija darbu izsole, bet īpašu uzmanību piesaistījis kāds viņa ne mazāk skandalozās draudzenes Eimijas Vainhausas veidots darbs – tā ir glezna ar nosaukumu Ladylike, ko dziedātāja gleznojusi ar savām asinīm.

Kā vēsta laikraksts The Independent, šo pašportretu ar nosaukumu Ladylike Vainhausa uzzīmējusi, kad pavadīja laiku Dohertija kompānijā. Kurā gadā tas noticis, to gan izdevums neprecizē, bet zināms, ka zīmēšanas laikā Vainhausa pa telefonu runājusi ar savu tēvu.

Šo informāciju žurnālistiem nodevis Dohertijs, piebilstot, ka Eimijas tēvs Mičs Vainhauss savu meitu neesot pārāk mīlējis. Protams, pēc meitas nāves viņa attieksme mainījusies.

Pats Mičs Vainhauss, komentējot meitas pašportretu, izteicis šaubas par tā autentiskumu un Dohertija stāstu nosaucis par "absolūtām muļķībām".

Jebkurā gadījumā tiek prognozēts, ka asiņainais zīmējums, kurā shematiski attēlota sievietes galva, tiks pārdots par vismaz 66 līdz 100 tūkstošiem eiro, jo izsoles vadītājs Edvards Raizings paziņojis, ka šis artefakts ieinteresējis ļoti daudzus potenciālos pircējus.

Bez Vainhausas pašportreta izsolē tiks pārdoti arī paša Dohertija zīmējumi. Daļa no tiem arī ir radīti ar viņa asinīm, tomēr to cena ir zemāka par Vainhausas darbu, jo Dohertijs pagaidām vēl ir dzīvs.

Tiek ziņots, ka daļa ienākumu tiks veltīti Eimijas Vainhausas vārdā nosauktajam labdarības fondam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!