Foto: Vida Press
Polijā nācis klajā kārtējais zārcinieka Zvigņeva Lindnera kalendārs, kurā viņa produkcija tiek reklamēta ar kailu meiteņu palīdzību, un kārtējo reizi šis fakts saniknojis Polijas katoļu baznīcas vadību.

Lindners nupat laidis klajā 2015. gada kalendāru, kas, pēc viņa vārdiem, ir domāts, lai parādītu sieviešu spēku, enerģiju un eleganci un, protams, palīdzētu labāk pārdot viņa ražotos zārkus.

Ik gadu zārku kalendāru vieno kāda noteikta tēma (futbols, astronomija, mistika u.c.), taču visas šīs kampaņas, kā izteikušies vairāki poļu garīdznieki, ir "absolūti nepiedienīgas un zaimojošas".

Garīdznieki uzsver, ka cilvēka nāve kristīgā sabiedrībā ir jāuztver ar piedienīgu nopietnību, nevis jāsaista tā ar seksu.

Savukārt pats Lindners ir citās domās. "Mēs gribējām parādīt, ka zārks var būt ne tikai svēts objekts - tā ir arī mēbele, pēdējā gulta, kurā guļ ikviens cilvēks.

Tas nav reliģisks simbols - tas ir produkts. Tik daudz darba tiek ieguldīts, lai izgatavotu lielisku zārku, taču cilvēki to novērtē vienīgi dažu minūšu garumā bēru procesijas un apglabāšanas laikā. Tas nav taisnīgi.

Ideja par kompānijas kalendāru ienāca prātā manam dēlam, un mēs nolēmām parādīt kaut ko pusnopietnu, krāšņu un skaistu - poļu meiteņu daili un mūsu zārku izsmalcinātību," vietējiem medijiem komentējis Lindners.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!