Taivāniešu fotogrāfs Jun-Fei Tou (Yun-Fei Tou) prezentējis neparastu un skumju fotoprojektu, kurā iemūžinātas klaiņojošu suņu sejas īsu brīdi pirms viņu iemidzināšanas.

Fotogrāfs pirms dažiem gadiem apstaigājis vairākas Taivānas valdības finansētās suņu patversmes un nofotografējis suņus, kuru mūžā ir atlicis dzīvot no 14 stundām līdz 29 minūtēm.

Suņu sejas fotografētas "cilvēku portretu tehnikā", un, kā redzams šķietami statiskajās, tomēr ļoti ekspresīvajās bildēs, dzīvnieki nojauš savu nenovēršamo galu.

Mākslinieks savu fotogrāfiju sēriju nosaucis Memento mori, un skaidro, ka apzināti nav izvēlējies publiskot suņu vārdus, jo tajā brīdī vienīgā nozīme ir laika periodam, cik atlicis līdz eitanāzijai.

"Kad jūs skatāties uz suni, viņš jūs aplūko ar ne mazāku vērību. Tad attiecības starp skatītāju un objektu, uz ko viņš skatās, apgriežas otrādi un diskriminējošā hierarhija samazinās, un mazinās arī spēka statuss starp cilvēku un citām klusējošajām būtnēm, kuras viņš uztver kā "svešos".

Visas šīs fotogrāfijas uztveru kā pašportretus, kuros ietverts arī mans izmisums un apjukums, ķermeņa un gara sāpes, melanholija, bailes no nāves un vēlme aizbēgt," savu foto projektu raksturo Jun-Fei Tou.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!