Foto: F64

Pagājušajā piektdienā Latvijas Televīzija informēja, ka no 15 konkursa "Supernova" pusfinālistiem atsijāts mākslinieks Saule jeb Krišjānis Suntažs, kurš bija pieteicis dziesmu "Finally Happy".

Krišjāni Suntažu Latvijas sporta sabiedrībā pazīst kā šķēpmetēju, bet viņa sirds aizraušanās ir mūzika. Suntažs šogad startēja nacionālajā atlasē "Eirovīzijai", taču prieki par iekļūšanu pusfinālistu vidū bija īsi.

Iesniedzot dziesmu konkursam, mūziķis Saule, tāpat kā pārējie pieteicēji, apstiprināja, ka ir informēts un piekrīt pieteikšanās nolikumā ietvertajiem nosacījumiem. Diemžēl LTV projekta komandai, kas izvērtēja muzikālo darbu atbilstību, tikai pēc pusfinālistu izziņošanas kļuva zināms, ka dziesma "Finally Happy" jau publiski atskaņota 2021. gada 19. decembrī.

Kā savā "Instagram" profilā skaidro Suntažs, par atteikumu viņš uzzinājis no medijiem. Mākslinieks pauž pateicību visiem, kuri viņu atbalstīja. "Bet, protams, es un mana komanda esam sarūgtināti, ka citas "Finally Happy" dziesmas versijas izpildīšana labdarības maratonā "Dod pieci!" bija šķērslis turpināt dalību "Supernovā"," pauž Suntažs.

Dziedātājs skaidro, ka bijis sāpīgi par diskvalifikāciju uzzināt no ziņu virsrakstiem, bet notikušais kopumā devis viņam motivāciju turpmāk strādāt cītīgāk. Suntažs gatavojas drīzumā publiskot savu diskvalificēto dziesmu plašākai auditorijai. Dziesmu "Finally Happy" producējis Rolands Priverts, mūziku sacerējis Suntažs un Priverts, bet vārdi pieder Suntažam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!