Foto: Publicitātes foto

Lai gan populārais pašmāju mūziķis Andris Kivičs (attēlā) sevi par kino speciālistu neuzskata, tomēr ir vairākas filmas, kuras viņš gatavs ieteikt noskatīties ikvienam aizraujošas izklaides cienītājam.

"Mana visu laiku mīļākā filma ir Forests Gamps. Šī filma ir ārkārtīgi interesants stāsts par cilvēku, kas neiederas sabiedrībā, bet daudz sasniedz, jo redz savādāk. Tas ir stāsts par to, ka, lai sasniegtu lielas lietas, nevajag asu prātu vai baigo viedumu.

Forests Gamps ir viena no tām retajām filmām, kas var pretendēt uz mākslas darba statusu, bet tajā pašā laikā ir komerciāli veiksmīga un patīk skatītājiem. Patiesībā par šo filmu nevar tā vienkārši izstāstīt - ir jāskatās pašam," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Kivičs, kurš Forestu Gampu noskatījies vismaz sešas reizes.

Mūziķis atklāj, ka kino viņam asociējas ar izklaidi - Kivičs nav smagu drāmu cienītājs. "Man patīk, ja filma aizrauj jau ar pirmajiem kadriem. Tāda noteikti ir filma Taken ar Laiemu Nīsonu. Esmu redzējis Šindlera sarakstu, filmas par ebrejiem un karu, kādreiz man ļoti patika Rudens leģendas. Bet, ja man tagad jāizvēlas - man patīk izklaidējošais kino," atklāti stāsta Kivičs.

Lai bagātinātu savu redzesloku, viņš savulaik apmeklējis arī Arsenālu, kur mūziķim prātā palikusi kāda spāņu filma.

"Tas bija stāsts par sievieti, kuras vīrs uz laiku aizbrauca prom, bet viņa šajā laikā pārgulēja ar visiem iespējamiem vīriešiem. Tas ir stāsts par beznosacījumu mīlestību, jo tā sieviete patiešām mīl ikvienu no šiem vīriešiem," filmu, kuras nosaukumu viņš diemžēl neatceras, raksturo Kivičs.

Mūziķis labprāt paskatās arī kaut ko no pašmāju kino - starp viņa favorītēm ir Limuzīns Jāņu nakts krāsā un Rīgas sargi. "Latvijas kino vajag vairāk asuma. Galvenais rādītājs - lai interesanti skatītājam, ne tikai pašam režisoram. Tāpēc man patīk krievu bandītfilmas - piemēram, Bumerītis un Brālis. Krievi visu māk parādīt ļoti reālistiski," analizē Kivičs.

Viņš atklāj, ka savulaik kinofilmas izvēlējies pēc aktieriem - viņš vispirms noskatījies teju visas filmas ar Alu Pačīno, tad - ekrāna stāstus ar Bredu Pitu, bet pēc tam novērtējis Laiema Nīsona daiļradi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!