Interneta resursa Total Film eksperti apkopojuši sarakstu ar piecdesmit labākajiem skūpstiem pasaules kinematogrāfa vēsturē – tie aptver Holivudas "zelta laikmetu" un mūsdienas, gan mākslas filmas, gan multiplikācijas filmas, kā arī dona Korleones skūpstu pirms sava brāļa nogalināšanas.

Saraksta desmitajā vietā iekļuvis Rona Vīzlija (Ruperts Grints) un Hermiones Greindžeres (Emma Vatsone) šķīstais skūpsts no nupat iznākušās filmas Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2, ar kuru noslēdzas ieilgusī Harija Potera sāga. Šī skūpsta nozīmi saprot visi, kas uz to gaidīja veselu dekādi.

Tālāk seko Leonardo di Kaprio un Keitas Vinsletas skūpsts uz Titānika (1997), aristokrātiskās kokerspanielu kucītes un kranča skūpsts no multiplikācijas filmas Lady and the Tramp (1955), Hīta Ledžera un Džeika Džilenhāla homoseksuālās rotaļas filmā Brokeback Mountain (2005), "klasiskais" Hamfrija Bogarta un Ingrīdas Bergmanes skūpsts Kasablankā (1942), Kērstinas Danstas skūpsts ar Spaidermenu, kurš karājas ar galvu uz leju (2002) un Reičelas Makadamsas un Raiena Goslinga romantiskās kaislības filmā The Notebook (2004).

Saraksta trešajā vietā ir aktieru Krispina Glovera un Leas Tompsones skūpsts filmā Back to the Future (1985), kuram bija ārkārtīgi liela nozīme galvenā varoņa dzīvē - ja šim skūpstam nebūtu lemts notikt, viņš nemaz nebūtu piedzimis.

Otrajā vietā ir romantiskākais skūpsts visai skarbajā zinātniskās fantastikas pasaulē - tas ir fragments no Zvaigžņu karu sāgas filmas The Empire Strikes Back (1980), kurā princese Leja (aktrise Kerija Fišere) iemīlas kosmosa ceļotājā Hanā Solo (Harisons Fords).

Savukārt labāko skūpstu saraksta pirmajā vietā ir pludmales kaislības starp precēto Kerenu Holsmu (aktrise Debora Kerra) un Miltonu Vordenu (Bērts Lankasters) 1953. gada filmā From Here to Eternity - viņu skūpstu cenšas atkārtot vai ikviens mīlnieku pāris, kas nonācis pludmalē, bet hrestomātiskā skūpstīšanās aina ne reizi vien ir arī parodēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!