Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu ziņu aģentūras Huffingtonpost eksperti sastādījuši sarakstu ar desmit seksīgākajiem, pievilcīgākajiem un harizmātiskākajiem komiķiem šī brīža pasaules šovbiznesā, un šajā topa iekļuvuši gan ļoti pieredzējuši aktieri, gan tādi, kurus tikai nesen iemīļojusi plašāka publika.

Saraksta desmitajā vietā iekļauts mūžam sirmais komiķis Stīvs Mārtins, kurš skatītājus priecē jau vairāk nekā 30 gadus. Pēdējos gados viņš palicis atmiņā ar piedalīšanos Rozā panteras franšīzēs, bet vispār Mārtina karjerā ir vairāk nekā 50 filmās, lielākoties komēdijas, daudzām no kurām viņš pats ir arī scenārija autors. 66 gadus vecais aktieris ir visvecākais no pirmā desmitnieka komiķiem.

Topa devītajā vietā ir iekļauti divi cilvēki uzreiz - tie ir divi brāļi Marlons un Šons Vaijansi, kuri nāk no ļoti plašas dinastijas, kas gandrīz visa ir pārstāvēta ASV kino industrijā. Brāļi Vaijansi pēdējos gados izcēlušies kā parodiju filmu sāgas Ļoti šausmīgs ķinītis idejas autori un veidotāji.

Astotajā vietā ir blondais Ouvens Vilsons (42), bet septītajā - leģendārais komiķis Edijs Mērfijs (50), kurš savulaik savu karjeru balstīja uz ārkārtīgi rupju lamāšanos, bet pēdējo gadu panākumus kaldina ar visai pajēlām komēdijām, kurās viņš atveido daudzas lomas. Mērfijs ir ierunājis arī Ēzelīša balsi no multiplikācijas filmu sērijas par cilvēkēdāju Šreku.

Tālāk seko trīs komiķi, kuri savu komiķa slavu sākuši kaldināt salīdzinoši nesen - tie ir Raiens Reinoldss (34), Vinss Vons (41) un kanādiešu aktieris Sets Rogens (29).

Trešajā vietā eksperti iekļāvuši 39 gadus veco Sašu Baronu Koenu, kurš filmējas salīdzinoši reti, tomēr katrs no viņa tēliem komēdiju žanra vēsturē palicis kā ļoti rūpīgi nostrādāts - tas ir Ali G, Borats un Bruno, bet tuvākajā laikā uz ekrāniem gaidāma jauna filma Diktators.

Topa otrajā vietā ierindots 49 gadus vecais komiķis Džims Kerijs, kura filmogrāfija kopš Eisa Venturas laikiem ir gana pazīstama, lai gan ik pa brīdim aktierim uznāk vēlme filmēties arī kādā nopietnākā filmā. To viņš darījis trīs reizes, turklāt pēc katras no šīm filmām ir izteicies, ka vairāk nekad nespēlēs komēdijās.

Savukārt pirmajā vietā ir 36 gadus vecais britu komiķis Rasels Brends (attēlā), kura karjera, pēc Holivudas kanoniem, patiesībā vēl nemaz nav sākusies. Taču to, ka viņš ir gana seksīgs, novērtējusi arī viena no pasaules skaistākajām dziedātājām - Keitija Perija, ar kuru Brends apprecējās pagājušā gada oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!