Foto: Mango

Latvijas Nacionālā teātra aktrisei Ditai Lūriņai-Eglienai (attēlā) noslēgusies filmēšanas sezona TV3 populārajā seriālā UgunsGrēks, kurā aktrise atveido tumšmati Martu. Sarunā ar izklaides portālu Mango Lūriņa atklāj, ka pēc teātra sezonas viņai vissvarīgāk ir uzkrāt spēkus.

Atrise atklāj, ka aizvadītā sezona viņai bijusi veiksmīga teātrī, bet skatītājiem viņa lielākoties asociējas ar seriāla UgunsGrēks Martas lomu. Dita piebilst, ka viņa tik ļoti identificēta ar seriāla varoni, ka pat veikalā pārdevējas un citi pircēji, atpazinuši aktrisi, uzrunā viņu par Martu.

"Uz to es reaģēju pilnīgi noteikti. Arī teātrī, ja dzirdu izskanam vārdu "Marta", es mazliet salecos. Nebaidos, ka pēc gadiem cilvēki mani atcerēsies tikai kā Martas lomas atveidotāju, jo mēs dzīvojam citā laikmetā un man liekas, ka mūsu publika ļoti ātri aizmirst, jo visu laiku tiek radīts kaut kas jauns, kam dzīvot līdzi.

Arī seriāla filmēšanas laukumā mūs neviens neuzrunā īstajos vārdos, bet gan tēlu vārdos, jo tā ir vienkāršāk. Nu jau tas vārds man ir pielipis. Zinu pat tādas nianses, ka skatītāji sūdzējušies, ka Marta nav pat izlaista no cietuma uz gadskārtējo teātra balvas pasniegšanas ceremoniju Spēlmaņu nakti.

Kad cilvēki runā par manu bērnu, iedomājas manu seriāla meitu Ieviņu - ja ne Ieviņu, tad noteikti meitiņu - un fakts, ka man patiesībā ir dēliņš, cilvēkiem ir grūti saprotams. Nupat arī mēs ar Ģirtu Ķesteri jau tiekam likti pārī," skaidro Lūriņa.

Aktrisei seriāla sezonas noslēguma sērijās jātveido intīmas tuvības ainas ar aktieri Ģirtu Ķesteri. "Mums tāda profesija. Tā tomēr ir emocionālā tehnika - gan kā to darīt pašai, gan kā ar to sadzīvot tuviniekiem. Kadrā jau tas izskatās ļoti intīmi, bet, ja jūs ienāktu filmēšanas laukumā, kur ir kā minimums divi operatori, gaismotājs un režisors pie monitora, tad redzētu, ka neesam telpā tikai ar Ģirtu divi vien un tas nav uz bīstamības robežas. Šeit ir citi noteikumi.

Taču ir skaisti, ka tā mīlestības ilūzija mums ir izdevusies un cilvēki tam tic, jo citādi jau nav jēgas veidot stāstu par mīlestību. Un tas tracis, kas ap mums sacelts, apliecina, ka esam godam izdarījuši savu darbu," atklāj Dita.

Seriāla aizvadītajā sezonā Ditas atveidotās varones Martas vizuālais tēls mainījās un aktrise savus gaišos matus bija paslēpusi zem melnas parūkas. "Patiesībā arī dzīvē esmu dabiska tumšmate, bet to neviens nezina, tāpēc ka es ārkārtīgi diskomfortabli jutos savos tumšajos matos, un, tiklīdz es izaugu liela un drīkstēju, tā es kļuvu par gaišmati," par savu vizuālo tēlu stāsta aktrise.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!