Foto: DELFI.lt
Kamēr starptautiskā "Eirovīzijas" dziesmu konkursa fani skumst par šī gada muzikālās sacensības atcelšanu, vietne "ESCToday" piedāvā alternatīvu, aicinot #EurovisionHomeContest ietvaros ikvienu no mājām balsot par mīļāko priekšnesumu.

Otrdien, 24. martā, tiešsaistē norisinājies pirmais balsojums, kurā piedalījušies "Eirovīzijas 2020" pusfināla izpildītāji, un ar pārliecinošu balsu pārsvaru tajā triumfējuši Lietuvas pārstāvji – muzikālā apvienība "The Roop".

Lietuvieši nacionālajā atlasē bija izvēlējušies uz starptautisko konkursu sūtīt dziesmu "On Fire", kurai šī gada lielajā muzikālajā sacensībā tika prognozēta uzvara.

To, ka prognozes nebija maldīgas, apstiprina "The Roop" panākumi alternatīvajā balsojumā – viņi ar 10 516 balsīm ierindojušies pirmajā vietā, aiz sevis atstājot Krieviju, kas saņēmusi tikai nedaudz vairāk nekā 3000 balsu.

Atgādinām, ka Krievija šogad uz lielo "Eirovīzijas" konkursu bija nolēmusi sūtīt apvienību "Little Big" ar dziesmu "Uno".

Tāpat "Eirovīzijas mājas konkursa" lielajam finālam kvalificējās Malta, Norvēģija, Kipra, Azerbaidžāna, Izraēla, Rumānija, Zviedrija un Ziemeļmaķedonija.

Kā vēsta "ESCToday", #EurovisionHomeContest otrā pusfināla balsojums tiešsaistē "Facebook" norisināsies ceturtdien, 26. martā. Tajā būs iespējams balsot arī par Latvijas pārstāvi Samantu Tīnu un viņas kompozīciju "Still Breathing".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!