Foto: Mango

Grupas Labvēlīgais tips solists un Radio SWH ētera personība Andris Freidenfelds jeb Fredis (attēlā) pēc šova Mūsu zelta dziesma vadīšanas atklāj, ka darbs televīzijā viņam nemaz neiet pie sirds, un tuvākajā mēs viņu tur neredzēsim.

"Tagad televīzijā ilgi nerādīšos. Biju tur bišķi ieskrējis, lai vadītu šo šovu, bet tagad tur ilgi nebūšu," sarunā ar izklaides portālu Mango atklāj Fredis. Vadīt šovu Mūsu zelta dziesma mūziķis piekritis tāpēc, ka viņu piesaistījusi tā ideja.

"Tas kaut kādā ziņā sakrita ar raidījuma Mazā sestdiena, kuru vadu Radio SWH, ideju. Tāpat kā Mazajā sestdienā stāstu par mūzikas vērtībām, kuras nedrīkst aizmirst, arī šova Mūsu zelta dziesma ideja bija parādīt mūzikas vērtības, to, kas mūžīgs tieši Latvijā.

Manuprāt, ar šovu izdarījām labu darbu - atcerējāmies ne tikai vērtības no Latvijas mūzikas krājumiem, bet arī vecos izpildītājus. Vēsture vispār ir forša lieta, un, ja tagad mūzikā aktualitātes ir pārejošas, tās bija lietas, kuru vērtība ir nezūdoša," spriež radio raidījumu vadītājs. Viņš pats vispār neesot liels televīzijas cienītājs.

"Televizoru paskatos labi, ja reizi nedēļā. Man vispār nepatīk televīzija - tā nav mana atpūtas forma. Man pašam arī nav nekādas vajadzības strādāt televīzijā - mani apmierina darbs radio," atklāj Fredis. Viņš turpina savu darbu radio, un pēc šova vadīšanas veidot karjeru ekrānā nav iecerējis.

"Neuzbāzīšos televīzijai ar sevi. Nezinu, kādam jābūt piedāvājumam, lai es piekristu vēl kāda raidījuma vai šova vadīšanai," teic Fredis.

Šovs Mūsu zelta dziesma bija populārā radio darboņa atgriešanās televīzijā pēc ilgāka pārtraukuma. Iepriekš viņš TV3 ēterā vadīja humora raidījumu Zvaigzne Nr.1, vēlāk īsu laiku darbojās kā Vakara šova vadītājs, kā arī bija LTV1 translētā tautas dziesmu festivāla Dziesma manai paaudzei vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!